Ring rond Poperinge komt er. Althans het eerste stuk


In de gemeenteraad van 24 september werd de goedkeuring verleend aan een volgende stap in de logge administratieve procedure die zal leiden tot de realisatie van de doortrekking van de Poperingse ring tussen de Veurnestraat en de Krombeekseweg.


Voorzien wordt dat de onteigening in de tweede helft van 2010 zal gebeuren, de aanbesteding eind 2010, en de uitvoering in 2011.


Sabien, fractieleider van Open Vld, wees erop dat Open Vld al meer dan 30 jaar vurig voorstander is van de volledige doortrekking van de ring. Onder druk van Open Vld werd de doortrekking van de ring zelfs opgenomen in het protocolakkoord van 2005 in verband met de wegverbinding Ieper-Veurne.


In de gemeenteraad van 27 november 2008 vroeg Open Vld het stadsbestuur al om standpunt in te nemen in deze zin, en het niet te laten bij de gedeeltelijke realisatie. Dat de Vlaamse overheid bij monde van minister Crevits (CD&V) niet te vinden is om ook het stuk tussen de Krombeekseweg en de Provenseweg aan te leggen, mag geen excuus zijn.


Op de gemeenteraad van oktober zal Open Vld aan het stadsbestuur vragen een motie te stemmen voor de volledige doortrekking van de ring.