Mesen krijgt eerste vijf jaar geen nieuwe apotheek


Dat heeft minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx geantwoord op een parlementaire vraag van volksvertegenwoordiger Sabien Lahaye-Battheu uit Poperinge.

Voor burgemeester Sandy Evrard van Mesen is dat slecht nieuws, omdat hij er al enkele jaren voor ijvert om in Mesen een apotheek te krijgen, gezien de vergrijzende bevolking en het feit dat de dichtstbijzijnde apotheek met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken is.

Nu het moratorium voor apotheken verlengd wordt, is het uitgesloten dat er in de eerste vijf jaar een apotheek komt in Mesen.

'Ik mag een petitie organiseren of naar de koning gaan, het zal niet baten', klaagt Sandy Evrard. Daarom wil de burgemeester het nu over een andere boeg gooien. Hij wil in samenspraak met de dichtste apotheek - die van buurgemeente Wijtschate (Heuvelland) - en eventueel met de twee huisartsen van Wijtschate overleggen hoe de Mesense bevolking toch door een apotheek bediend kan worden. De burgemeester denkt daarbij aan een mobiele apotheek, die af en toe naar Mesen komt, of een systeem met vrijwilligers die een soort koeriersdienst verrichten.

Wordt vervolgd. (pli)

Bron: Het Nieuwsblad, 3 november 2009, Piet Lesage