Kunstacademie verhuist naar Mariaziekenhuis


Oppositiepartij Open Vld onthield zich bij de stemming. Sabien Lahaye-Battheu vroeg zich af of de academie niet beter was gebleven in de vier scholen waar de lessen sinds het afkeuren van het Sint-Michiçelscomplex plaatsvinden. "Dat was goedkoper en veiliger. Heel wat ouders betreuren het dat hun kinderen nu de drukke ring zullen moeten oversteken om naar de academie te gaan."

Schepen Loes Vandromme (CD&V) antwoordde dat het de beste keuze was om naar het Mariaziekenhuis te trekken. "De huurprijzen mag je niet vergelijken. De scholen hebben ons goed uit de nood geholpen, maar de omstandigheden zijn niet ideaal. Het is een constant verloop en het materiaal moet voortdurend opgezet en opgeruimd worden om de lessen van de scholen niet te hinderen. We vinden het bovendien belangrijk dat de drie afdelingen van de academie één geheel vormen en dat kon niet, verspreid over zoveel locaties."

Wat de mobiliteitskwestie betreft, kondigde Vandromme aan dat er een bevraging komt onder de ouders van de academiestudenten.

Bron: Het Laatste Nieuws, 27 maart 2010, Dieter Dujardin