Betere bewegwijzering tijdens werken op Markt


Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) kaartte de problematiek aan op de gemeenteraad. "De tijdelijke bewegwijzering is momenteel onvoldoende. Voor wie in de Veurnestraat of Bruggestraat moet zijn, zijn er geschiktere invalswegen dan de Deken De Bolaan. Ook de parkings Proventier, Gasthuiskapel, Kouter en Werf zouden beter aangeduid moeten worden en er zouden ook bordjes moeten komen die melden hoe de handelszaken te bereiken zijn", stelde ze.

"U kan blijkbaar onze gedachten lezen", antwoordde burgemeester Christof Dejaegher. "Ook wij vinden de omleiding onvolkomen en tijdens het schepencollege van woensdag hebben we al beslist om in te grijpen. Sinds kort hebben we een mobiliteitsambtenaar in dienst, die alles in kaart aan het brengen is. Het moet inderdaad mogelijk zijn met meerdere invalswegen te werken, zoals bijvoorbeeld de Sint-Bertinusstraat."

Dejaegher deelde ook nog mee dat de afwerking van het eerste deel van de Veurnestraat begin september van start gaat.

Bron: Het Laatste Nieuws, 30 augustus 2010, Dieter Dujardin


"Evolueren met werken"

Op vraag van Open Vld tijdens de gemeenteraad van augustus 2010, zal het stadsbestuur zorgen voor een betere bewegwijzering naar het centrum van Poperinge tijdens de werken op de Grote Markt.
Lees hier het artikel uit De Krant van West-Vlaanderen, 3 september 2010