Weer stap dichter bij WK wielrennen in 2013


Als het van het wielercomité Hooglede-Gits afhangt, strijkt het internationale wielerpeloton in september 2013 een hele week neer in onze provincie. De tijdritten zouden tussen Brugge en Knokke verreden worden, de wegritten tussen Roeselare en Poperinge, met het Heuvelland als scherprechter.

Of het zover komt, beslist de internationale wielerbond UCI volgende maand. Op het komende WK, in het Australische Geelong, wordt bekend gemaakt waar de editie 2013 verreden wordt.

Aankomst in Europalaan

De gemeenteraad van Poperinge bekrachtigde donderdag alvast unaniem het eerdere besluit van het college om mee te stappen in het WK-verhaal. Dat zal de stad 300.000 euro kosten.

Oppositiepartij Open Vld erkende dat het evenement een grote return zal hebben voor de plaatselijke horeca, die het met de werken op de Grote Markt momenteel niet makkelijk heeft. Maar fractieleidster Sabien Lahaye-Battheu vindt het wel spijtig dat de aankomst niet op de Markt ligt, maar in de Europalaan. Burgemeester Christof Dejaegher antwoordde dat een finish op de Markt technisch absoluut niet haalbaar is. "De UCI eist een brede aankomstweg om al het materiaal en alle tribunes een plaats te kunnen geven", klinkt het.

Bron: Het Laatste Nieuws, 28 augustus 2010, Dieter Dujardin