Sabien op de werkvloer bij nv Vanden Avenne in Ooigem


Ieder jaar opnieuw is de bedrijfsstage voor Sabien een uitgelezen kans om nader kennis te maken met bedrijven, en de ideale manier om de impact van het parlementaire werk op de bedrijfsvoering te ondervinden.

De heer Patrick Vanden Avenne zorgde ervoor dat Sabien een waar "veevoederbad" kreeg. Op het programma stond onder meer een toelichting bij de historiek en de groei van het bedrijf, met aansluitend een leuke rondleiding op de werkvloer. Commercieel directeur Raf Claerhout en vertegenwoordiger Wim Pety namen Sabien mee de boer op. Zo kon Sabien kennis maken met de sympathieke heer en mevrouw Prat, al jarenlang trouwe en tevreden klanten van Vanden Avenne.

Uit de stage onthoudt Sabien onder meer dat de zoektocht naar geschikte arbeidskrachten ook bij Vanden Avenne geen sinecure is. Volgens Sabien dringt een beperking van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd zich dan ook meer en meer op. Ook het belang aan het blijven investeren in technologische innovatie kwam aan bod, evenals de vraag naar minder administratieve rompslomp.

Wil u meer weten over het veevoederbedrijf Vanden Avenne, dat vorig weekend trouwens onder grote belangstelling een nieuwe fabriek opende in Floreffe? Surf dan naar www.vda-ooigem.be .

 Dany Cornelis, financieel directeur  Patrick Gouwy, Hoofd Labo  Patrick Gouwy, Hoofd Labo  Bruno Casier verzorgde de rondleiding
 vlnr: Wim Pety, Raf Claerhout, Geert Prat, Sabien  vlnr: Sabien, heer en mevrouw Prat, Raf Claerhout, Wim Pety