Stadsbestuur stuurt parkeerbeleid bij


Een storm van protest tegen de invoering van het betalend parkeren is uitgebleven in Poperinge, maar toch waren de parkeermeters de voorbije maanden al het voorwerp van heel wat gevloek.

Klachten

Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) wou weten hoeveel klachten er al waren binnengekomen en hoe de meerderheid er op zou reageren. Ze vindt ook de plaatsing van de toestellen niet ideaal. Die zijn niet gericht naar de voetpaden toe, zoals in andere steden, maar naar de rijweg en dat schept onveilige situaties, volgens Sabien Lahaye-Battheu.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) bekende onomwonden dat het systeem wat kinderziektes vertoont.

Gratis halfuurtje

"Het gratis halfuurtje weigerde al eens dienst door een aanpassing aan het systeem voor bewonersparkeren, daarnaast blijken er nog altijd mensen die niet moeite hebben met het klavier, dat werkt zoals een gsm. En de opstelling van de automaten is inderdaad niet overal ideaal. We zullen dus alle opmerkingen bundelen, evalueren en bijsturen waar nodig. De discussie over het parkeren voor de eigen garage is wettelijk moeilijk te regelen, maar ook hiervoor hebben we een oplossing gevonden", aldus nog burgemeester Christof Dejaegher.

Bron: Het Laatste Nieuws, 2 mei 2011.