Geen plannen voor sluiting station Poperinge


Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) had dat al vernomen van ontslagnemend premier Yves Leterme en nu heeft minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte dat nog eens bevestigd aan Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld). In de regio worden geen stopplaatsen gesloten of treinritten afgeschaft.

Bron: Het Laatste Nieuws, 25 juni 2011, Dieter Dujardin

Station Poperinge wordt niet afgeschaft

Er bestaat momenteel geen enkel plan om het station van Poperinge te sluiten of om treinen vanuit Kortrijk te beperken tot Ieper. Evenmin bestaan er plannen om in de regio stopplaatsen te sluiten of treinen af te schaffen. Dat heeft minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) geantwoord op een vraag van volksvertegenwoordiger Sabine Lahaye-Battheu (Open VLD) uit Poperinge.

Er circuleren al een tijdje geruchten over het afbouwen van de lijn Poperinge-Kortrijk (lijn69). Met het antwoord van de minister behoren die (voorlopig toch) tot fabeltjesland. Ook een eventuele verplaatsing van het reizigersstation van Ieper naar het goederenstation (dus aan de overkant van de Dikkebusseweg) is niet aan de orde.

'Dat is een gerucht dat af en toe de kop opsteekt', zegt schepen van Mobiliteit Jef Verschoore (CD&V). 'Maar het station van Ieper is voor de NMBS niet belangrijk genoeg om dergelijke zware investeringen te verantwoorden. In de bespreking rond de herinrichting van de stationsomgeving is dat zelfs nooit ter sprake gekomen. Integendeel, in de toekomst zou het kunnen dat het goederenstation weer aan belang wint, als men meer vrachtverkeer per spoor wil gaan promoten.'

Bron: Het Nieuwsblad, 28 juni 2011, Piet Lesage