Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 7 juli 2011


In één adem werd ook het ruimere CC Ghybe als alternatieve locatie vastgesteld. Koppels uit grotere families kunnen voortaan ook voor deze locatie kiezen, doch het stadsbestuur zal de Guido Gezellestraat 6 als eerste optie aangeven.

Sabien: "Als twee opeenvolgende huwelijken, vb. om 10u30 en om 11u00, op een verschillende locatie plaatsvinden, zal er toch enige organisatie worden vereist. We hopen dat het bestuur hiertoe de nodige inspanningen zal doen, zodat de huwelijken vlekkeloos kunnen verlopen."

Ander punt op de agenda was de goedkeuring van de overeenkomst tot oprichting van een overlegplatform tussen de stad Poperinge en haar Franse buurgemeenten, een initiatief waar Open Vld al langer vragende partij voor is. De verbroedering met een Franse buurgemeente stond bovendien ook als een opportuniteit aangegeven in het citymarketingplan van Poperinge.

"Steenvoorde, Boeschepe, Godewaersvelde, Winnezele, Houtkerke en Bambeque maken territoriaal gezien deel uit van de Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking West-Vlaanderen/Flandre-Dunkerque-Côte d'Opale. Een overlegplatform tussen deze gemeenten en Poperinge zal de grensoverschrijdende samenwerking binnen deze groepering dus zeker ten goede komen. We wijzen het stadsbestuur ook graag op het bestaan van die andere EGTS, de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai, waarin Poperinge ook zeker een rol kan spelen. Als lid van het Bureau en Algemene Vergadering van beide Groeperingen help ik graag waar ik kan," aldus Sabien.