Renovatie gerechtsgebouw Ieper tegen eind 2012


Intussen werd een krediet van 270.650 euro vastgelegd voor het dossier Heating Ventilation Air Conditioning. Het dossier elektriciteit werd aanbesteed op 7 juli ll. De studies voor de beveiliging en lift zijn ook aanbestedingsklaar. Op het investeringsprogramma 2011 zijn de kredieten voor deze 3 laatste dossiers voorzien. De vastleggingen ervan zien voorzien in augustus en september.

Tijdens de duur van de werken is het Parket gehuisvest in de Dhondtstraat 13. De huurprijs voor deze locatie is ongeveer 56.000 euro per jaar, en het contract loopt nog tot 31 december 2012. Hopelijk is de einddatum van de werken gekend tegen 1 mei 2012, de uiterste datum voor de opzegging van het huurcontract.

In de Bloemistenstraat wordt een loods gehuurd als uitbreiding van de beschikbare opslagruimte in het gerechtsgebouw. Volgens de minister zal deze opslagruimte ook na de voltooiing van de renovatie gehuuurd moeten worden, omdat er ook in het gerenoveerde gerechtsgebouw een gebrek aan opslagcapaciteit is.