Burgemeester roept inwoners op om trein te nemen


Magnette bevestigt dat de NMBS niet de bedoeling heeft om de loketten in Poperinge te sluiten. Spoorwegbeheerder Infrabel voert werkzaamheden uit waardoor ze geen personeel meer nodig zullen hebben in Poperinge. Alles zal in de toekomst via 'teleseingeving' bediend worden. Daarom zegde Infrabel de overeenkomst met de NMBS op.

In het Poperingse station worden per dag gemiddeld 136 biljetten verkocht, wat voldoende is om het station open te houden. Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): 'De Poperingenaars nemen in de mate van het mogelijke best de trein om zo goede cijfers te blijven behalen. Ik moest twee weken geleden naar Brussel en nam alvast de trein.'

Bron: Het Nieuwsblad, 9 februari 2012.

 

Burgemeester vraagt om trein te nemen

Na de geruchten dat het Poperingse station zou sluiten, hebben volksvertegenwoordigers Bercy Slegers (CD&V) en Sabien Battheu (Open VLD) verduidelijking gevraagd aan minister Paul Magnette (PS). Magnette bevestigt dat de NMBS niet de bedoeling heeft de loketten in Poperinge te sluiten. Wel zegde Infrabel de overeenkomst met de NMBS op, omdat alles via teleseingeving zal worden bediend. In het station worden per dag gemiddeld 136 biljetten verkocht. Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): 'De Poperingenaars nemen in de mate van het mogelijke best de trein om zulke goede cijfers te blijven behalen. Ik moest twee weken geleden naar Brussel en nam alvast de trein.'

Bron: De Standaard, 9 februari 2012.

 

"Station Poperinge blijft open"

"Er zijn geen plannen om het station van Poperinge te sluiten. En de NMBS moet er voor zorgen dat ook de loketten open blijven." Dat heeft federaal minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) in de Kamer geantwoord op vragen van volksvertegenwoordigers Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) en Bercy Slegers (CD&V).

Vorige week alarmeerde Lahaye-Battheu de gemeenteraad dat er sterke geruchten waren dat de loketten zouden moeten sluiten. In Poperinge worden de loketten niet uitgebaat door de NMBS, maar door Infrabel en die laatste wil de manschappen elders inzetten.

Opluchting

Gezien de discussie tussen Infrabel en NMBS daarover niet meteen opklaring kreeg, werd gevreesd voor een sluiting van de loketten. Meteen dook het spook van de sluiting van het hele stationweer op. In de gemeenteraad werd afgesproken om een motie te richten aan de federale regering en de bevoegde minister niet gerust te laten over de kwestie. Eergisteren kwam er al meteen opluchting. "Minister Magnette heeft de Kamerleden meegedeeld dat er absoluut geen plannen zijn om het station te sluiten en dat ook de loketten open moeten blijven, gezien er 136 tickets per dag worden verkocht, 36 boven de drempel. Hoe NMBS en Infrabel dat zullen oplossen, is nog niet duidelijk. Het lijkt me logisch dat die loketbedienden gewoon van opdrachtgever veranderen, zodat ze kunnen blijven", aldus een tevreden burgemeester Christof Dejaegher. Voor Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu is het lobbywerk nog niet af. "Ik wil zekerheid dat het echt de vier huidige bediendes zijn die straks de loketten zullen bemannen."

Bron: Het Laatste Nieuws, 9 februari 2012.