Vierde actiedag van Open Vld in het teken van lokaal ondernemen


De Poperingse ondernemer had het de voorbije jaren niet gemakkelijk. Het centrum werd volledig opgebroken en heraangelegd, waardoor tal van handelszaken lange tijd moeilijk tot zelfs bijna niet bereikbaar waren.

Nu de werken achter de rug zijn, moet Poperinge de ondernemers een inhaalbeweging gunnen door het voeren van een krachtig economisch beleid. Dat beleid moet ook voelbaar zijn in de deelgemeenten.

Het stadsbestuur moet er samen met de middenstandsorganisaties voor zorgen dat de ondernemer zich persoonlijk betrokken voelt in het Poperingse handelsgebeuren. Informeren, samenwerken en inspraak zijn sleutelwoorden.

Starters moeten zich als een magneet aangetrokken voelen tot onze stad. De startende ondernemer moet via een online databank inzicht krijgen in beschikbare handelspanden, zowel groot als klein.

Open Vld kon al een steentje bijdragen en duwde het voorstel van de 'geboortebon' erdoor. Sinds oktober 2011 wordt de stedelijke geboortepremie vervangen door een cadeaubon, uit te geven bij de handelaars in groot-Poperinge.
 Vierde actiedag van Open Vld in het teken van lokaal ondernemen  Vierde actiedag van Open Vld in het teken van lokaal ondernemen  Vierde actiedag van Open Vld in het teken van lokaal ondernemen  Vierde actiedag van Open Vld in het teken van lokaal ondernemen