Dit moet beter in Poperinge


"Wij willen actief inzetten op het aantrekkelijk maken van ons stadscentrum", vertelt Sabien Lahaye-Battheu, lijsttrekster van Open Vld. "We moeten ook weer startende ondernemers naar onze stad kunnen lokken, die hier hun zaak willen beginnen.

Een goed begin zou zijn als de stad zou zorgen voor een online databank met daarin alle leegstaande handelspanden in de stad. Dan moeten mensen die een pand zoeken niet alle immo's en notarissen afschuimen, maar zien ze meteen wat beschikbaar is", aldus Lahaye-Battheu.

"Verder hebben we ons door Gent laten inspireren. Daar zijn aan een aantal leegstaande panden kleurrijke raamstickers aangebracht van bijvoorbeeld dieren. Hierdoor geeft een leegstaand pand meteen een veel betere indruk aan geïntereseerden. Nu is een pand vaak in slechte staat en geeft het een desolate indruk, wat handelaars kan afschrikken", vertelt Lahaye-Battheu.

"Ook de parkeermeters die in het centrum werden aangebracht, nemen volgens ons de zuurstof van de handelaars weg.Ook de toegankelijkheid van het oude centrum met de vele hobbelige kasseien moet aangepakt worden. Oudere mensen durven de fiets niet nemen of wandelen op straat omdat ze niet willen vallen. Dat houdt hen ook weg van het centrum en de handelaars daar.

Een laatste punt is dat het volgens ons goed zou zijn om digitale infoborden in het centrum te plaatsen waar activiteiten en reclame op te lezen is. Zo kunnen we weer meer leven in het centrum brengen."

Bron: Het Laatste Nieuws, 3 oktober 2012.