Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 25 februari 2013


"Niet omdat het reglement slecht is, maar omdat wij als Open Vld de werking van de gemeenteraad nog vernieuwender hadden willen zien", zegt Sabien."Zo blijft het stadsbestuur weigeren om een vragenhalfuurtje in te voeren voor de Poperingse burger, zo kunnen deskundigen het woord niet krijgen tijdens de gemeenteraad, en zo is het nog steeds niet mogelijk om aan de hand van bijvoorbeeld een powerpoint-presentatie tussen te komen, gezien hiervoor geen apparatuur aanwezig is."

Wat het laatste punt betreft, werd beloofd dat er een inspanning wordt gedaan. Raadsleden zullen hun tussenkomsten op termijn dus misschien kunnen brengen met behulp van slides of een presentatie.

Zitblokken

Bij monde van Sabien stelde Open Vld ook een aantal concrete vragen over de beslissing van het schepencollege om 22 betonnen zitblokken aan te kopen bij Agref nv te Wetteren voor de prijs van 5.500 euro excl. BTW, om op te stellen in de lijn van de fonteinen op de Grote Markt in de winterperiode. Op die manier wordt er een barrière gevormd tussen het middenplein en de twee parkeerhavens.

Na het eerder aanbrengen van bijkomende paaltjes her en der op de markt, bevestigt deze bestelling van 22 zitblokken dat er voortdurend knip-en plakwerk moet gebeuren om de vernieuwde markt verkeerstechnisch transparanter te krijgen.

Antwoorden op deze vragen kwamen er niet meteen. Wel kregen twee raadsleden uit de meerderheid het woord en verweten ze Open Vld steeds weer negatief te zijn en geen enkel respect te hebben voor de eerdere realisaties van de meerderheid. Hun - wellicht opgelegde en (slecht) geregisseerde - inbreng had geen andere bedoeling dan de oppositie de mond te snoeren. Het is nochtans de plicht van de oppositie om het beleid te controleren en de voorstellen van de meerderheid kritisch tegen het licht te houden. Dat is Open Vld aan haar kiezers verplicht, en dat zal Open Vld ook blijven doen.