Duurste bieder mag verkeerscirculatieplan evalueren


In de gemeenteraad van 28 januari 2013 werd het voorstel om een studiebureau aan te
stellen om de verkeerscirculatie te evalueren, goedgekeurd door de meerderheid. Open Vld, nochtans absolute voorstander van een evaluatie, stemde toen tegen. Immers, het bestuur conditioneert de evaluatie al vooraf, gezien het basisprincipe om het stadscentrum via de Ieperstraat en de Gasthuisstraat binnen te rijden, behouden moet blijven. De evaluatie zal de Poperingenaar ook weer geld kosten, en werd in het bestek geraamd op ongeveer 36.300€ (incl.BTW). Huist er niet genoeg gezond verstand in Poperinge om de evaluatie zelf uit te voeren?

Zeven firma's werden door het bestuur uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. Uiteindelijk voldeden volgens het bestuur drie studiebureaus aan de selectiecriteria. Arcadis Belgium nv komt volgens CD&V-Samen als de "economisch meest voordelige regelmatige bieder" uit de bus, tegen het inschrijvingsbedrag van 50.233€ (incl.BTW).

"Nu breekt onze klomp," reageert Sabien. "Arcadis moet dus het verkeerscirculatieplan gaan evalueren dat zij destijds implementeerden.  En dan verwijt de burgemeester ons dat wij een evaluatie door onze eigen ambtenaren niet ‘objectief' zouden noemen? Dat de opdracht 28% meer zal kosten (13.933€ of een kleine 600.000 oude Bef) dan geraamd, lijkt voor het bestuur geen obstakel te zijn. In een eerstvolgende budgetwijziging zal een verhoging van het krediet worden voorzien. "