Extra onderzoek naar Bellens


Volgens de CEO van Bellens is er geen vuiltje aan de lucht omdat de verkoop nog niet rond is. Hij zwaaide ook met een interne audit van Belgacom die hem vrijpleitte, maar de tijdens de hoorzitting met Bellens in de Kamer rees toch de vraag naar een nieuwe onafhankelijke, externe audit. Belgacom maakte gisteren bekend dat het bedrijf al een externe audit heeft besteld bij haar huisrevisor Deloitte. Al neemt voorzitster Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) ook daar geen genoegen mee. "Een audit door de huisrevisor is niet voldoende. De externe audit moet volledig onafhankelijk gebeuren - dus door een bedrijf dat geen enkele band heeft met Belgacom", zegt Lahaye-Battheu.

Bron: Het Laatste Nieuws, 23 oktober 2013, PGL

 

Kamer vraagt externe audit over Didier Bellens

De Kamercommissie Infrastructuur gaat Belgacom formeel vragen een externe audit op te starten naar mogelijke belangenconflicten rond CEO Didier Bellens en de verkoop van het Stro-gebouw. Belgacom-topman Bellens liet vorige week in de Kamer verstaan dat er wat hem betreft geen sprake was van een belangenconflict, aangezien de verkoop van het gebouw uiteindelijk nooit heeft plaatsgevonden. Bovendien pleitte een interne audit bij Belgacom hem vrij, klonk het. Volgens Belgacom heeft het bedrijf op 10 oktober al een 'externe audit' besteld bij Deloitte. 

Voor Sabien Lahaye-Battheu, voorzitster van de Kamercommissie Infrastructuur, is dat onvoldoende.

Bron: Gazet van Antwerpen, 23 oktober 2013

 

Kamer vraagt externe audit naar rol Bellens in verkoop vastgoed 

De Kamercommissie Infrastructuur gaat de telecomgroep Belgacom formeel vragen een externe audit op te starten naar mogelijke belangenvermenging van CEO Didier Bellens. Eerder werd al een interne audit gedaan na verdachtmakingen dat de vastgoedgroep Immobel, waar Bellens bestuurder is, twee jaar voorsprong had gekregen in het verkoopproces van het Stro-gebouw van Belgacom. De interne audit pleitte Bellens volledig vrij. Daardoor kon de Belgacom-topman vorige week relatief makkelijk de storm doorstaan toen hij tekst en uitleg moest geven in de Kamercommissie Infrastructuur. Maar zowel de meerderheid als de oppositie maakte gisteren duidelijk dat de interne audit niet volstaat. Maar tot een externe audit kan alleen de raad van bestuur van Belgacom overgaan. In een reactie liet Belgacom weten dat het zelf al een externe audit heeft besteld bij de consultant Deloitte. Dat gebeurde op 10 oktober. Maar dat maakt geen indruk op commissievoorzitster Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD). Zij eist
dat de externe audit gebeurt door een bedrijf dat geen enkele band heeft met
Belgacom. Deloitte is de huisrevisor van het telecombedrijf.

Bron: De Tijd, 23 oktober 2013