Sabien op de tweede plaats van de Kamerlijst


De Vlaamse lijst wordt aangevoerd door Vlaams fractieleider Bart Tommelein, gevolgd door Vlaams Parlementslid Mercedes Van Volcem. Op de plaatsen drie en vier kiest Open Vld voor jonge, nieuwe beloftevolle kandidaten. De derde plaats wordt ingenomen door Francesco Vanderjeugd (26 jaar), burgemeester van Staden en de jongste burgemeester van het land. Kortrijks gemeenteraadslid Arne Vandendriessche (31 jaar) staat op vier. De Vlaamse lijst wordt geduwd door Marleen Schillewaert, ocmw-voorzitter uit De Haan. De eerste opvolgersplaats werd toegekend aan Emmily Talpe, gemeenteraadslid uit Ieper en op de tweede opvolgersplaats staat provincieraadslid, Piet Vandermersch, uit Ledegem. Liberaal gedeputeerde Carl Vereecke duwt  de lijst bij de opvolgers.

Tommelein: “Ik trek met een ploeg vol enthousiaste kandidaten en met veel vertrouwen naar de verkiezingen van 25 mei. Ik ben trots dat zoveel jonge krachten hun schouders onder onze lijst willen zetten. In 2012 hebben de West-Vlamingen duidelijk gemaakt dat ze geloven in het lokale en provinciale project van Open Vld. Ook op het Vlaams niveau zijn meer liberale recepten nodig, zodat we de huidige stilstand kunnen doorbreken.”

Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk, trekt de Kamerlijst voor 25 mei. Op de tweede plaats staat uittredend Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu en op de derde plaats vinden we de Blankenbergse burgemeester en voormalig Vlaams Parlementslid Patrick De Klerck terug. Daarna komt de nationale voorzitter van Jong VLD, Bert Schelfhout. De lijst wordt geduwd door Ward Vergote, burgemeester van Moorslede. Oudenburgs provincieraadslid Anthony Dumarey is eerste opvolger gevolgd door Sandrine De Crom, gemeenteraadslid uit Brugge. De opvolgers van de Kamerlijst worden geduwd door Toon Vancoillie, de burgemeester van Kortemark.

Van Quickenborne: “Open Vld kan beroep doen op heel wat burgemeesters, schepenen en andere lokale sterkhouders. Dankzij hen besturen we sinds begin vorig jaar in de helft van de West-Vlaamse steden en gemeenten mee. Zij weten als geen ander wat echt leeft bij de mensen en waar West-Vlamingen wel wakker van liggen. Via hun engagement en overtuigingskracht zullen we West-Vlaanderen opnieuw blauwer doen kleuren in de meest ondernemende provincie bij uitstek.”

Een overzicht van alle West-Vlaamse kandidaten:

http://www.openvld.be/?type=nieuws&id=1&pageid=73244