Sabien present op actie naar aanleiding van Wereldaidsdag


Het terugdringen van hiv en aids is één van de millenniumdoelstellingen. Hoewel er veel vooruitgang is geboekt bij de aanpak van hiv en aids blijft het aantal nieuwe infecties onaanvaardbaar hoog, ook in verschillende partnerlanden van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Vooral jongeren, vrouwen en gemarginaliseerde groepen worden hard getroffen door de epidemie.

Naar aanleiding van Wereldaidsdag nodigden de 'Parlementairen voor de Millenniumdoelstellingen' twee aids- en mensenrechtenactivisten uit Burundi en Ecuador uit. Nadia Ndayikeza is een jonge Burundese vrouw met hiv. Zij is actief lid van de Burundese organisatie Réseau National des Jeunes vivant avec le VIH/SIDA. Efrain Soria is coordinator van de Ecuadoriaanse organisatie Equidad, een organisatie die opkomt voor rechten van seksuele minderheden. Zij getuigden over leven met hiv, het stigma rond hiv en het belang van een hiv-dienst voor kwetsbare groepen in hun land.
 Sabien present op actie naar aanleiding van Wereldaidsdag  Sabien present op actie naar aanleiding van Wereldaidsdag  Sabien present op actie naar aanleiding van Wereldaidsdag