Camera's in fietsenstalling station Poperinge


Het was een Poperingenaar die zich er in juni 2012 over beklaagde dat zijn fiets al tot drie keer toe werd gestolen uit de fietsenstalling aan het Poperingse station. Sabien kaartte de kwestie aan in het federaal parlement. Het is de veiligheidsdienst van de spoorwegen die samenwerkingsverbanden afsluit met de lokale partners (politie en gemeentebestuur), met als doel de veiligheidssituatie in en rond een station te optimaliseren. Die samenwerking houdt in dat er een lokale veiligheidsanalyse wordt opgesteld, om vervolgens de meest optimale aanpak van de lokale problematiek uit te werken, bijvoorbeeld camerabewaking.

 

Als gemeenteraadslid bracht Sabien het punt op de agenda van november 2013, en vroeg het stadsbestuur haar volle medewerking te verlenen aan dit voorstel. 

 

“Camera’s zijn niet dé oplossing, maar ze werken toch ontradend en schrikken potentiële daders af. Ze verhogen op preventief niveau ook het veiligheidsgevoel van de reizigers. Op repressief vlak kunnen de beelden van bewakingscamera’s het opsporen en identificeren van daders van misdrijven, bijvoorbeeld fietsdiefstallen, vergemakkelijken,” aldus Sabien.

 

 Camera's in fietsenstalling station Poperinge