Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 27 april 2015


“Dit dossier wordt een neverending story”, zo zei fractieleider van Open Vld Sabien. “Het wijzigen van de verkeerscirculatie in maart 2011, een beslissing die niet werd afgetoetst bij de bevolking, kostte de Poperingse belastingbetaler al een kleine 200.00 euro. Na de verkiezingen in oktober 2012 werden studiebureaus aangesteld om de verkeerscirculatie te evalueren en dan toch de mening van de burger te vragen. Weeral goed voor intussen meer dan 100.000 euro. En naar het kostenplaatje van de aanpassingen zelf hebben we nog het raden.” 

 

Open Vld werd in haar tussenkomst gevolgd door de andere oppositiepartijen, wat zich weerspiegelde in het stemgedrag. N-VA stemde net als Open Vld tegen. De partijen Groen en Vlaams Belang onthielden zich bij de stemming.

 

Vierdaagse van de IJzer moet jaarlijks evenement blijven

 

In zijn antwoord op een parlementaire vraag van Sabien, ook federaal Kamerlid voor Open Vld, had Defensieminister Steven Vandeput eerder deze maand gesteld dat de mede-organisatoren van de Vierdaagse van de IJzer zullen moeten meehelpen om de factuur voor Defensie te verlichten, indien zij willen dat de wandeltocht jaarlijks blijft doorgaan. “Ik roep alle actoren en mede-organisatoren dan ook op om pro-actief te zijn en samen te zoeken naar manieren om de organisatie betaalbaar te houden,” stond in het persbericht dat Sabien op 23 april ll. verspreidde. Deze oproep werd gisteravond nog eens gericht aan het stadsbestuur, tevens mede-organisator Poperinge. De kwestie wordt binnenkort verder besproken op de bijeenkomst van het organiserend comité.

 

De huidige bijdrage van stad Poperinge in de Vierdaagse komt neer op ongeveer 12.000 euro: 8.000 euro aan financiële kosten en 4.000 euro aan logistieke ondersteuning. Om de vijf jaar wordt de persconferentie door Poperinge verzorgd. Wat de editie van 2015 betreft, staat stad Poperinge biikomend in voor het organiseren van een kamp met 400 slaapplaatsen.