Lancering online enquête: 'Spoort u (nog) goed?'


De meeting in het station van Lichtervelde werd georganiseerd door vier regionale overlegfora: Westhoekoverleg, of het burgemeestersoverleg voor de 18 Westhoekgemeenten; Midwestoverleg, of het burgemeestersoverleg voor de 17 gemeenten van de regio Midden-West-Vlaanderen; RESOC Westhoek, of het sociaaleconomisch overlegorgaan van streekpolitici en sociale partners voor regio Westhoek; en RESOC Midden-West-Vlaanderen, of het sociaaleconomisch overlegorgaan van streekpolitici en sociale partners voor regio Midden-West-Vlaanderen (arrondissementen Roeselare-Tielt). Deze overlegfora werken voor de regio's Midden-West-Vlaanderen en Westhoek met een totaal inwonersaantal van 456.587 inwoners.

Concreet willen de vier overlegfora de inwoners van de regio's en de treinreizigers oproepen om massaal deel te nemen aan deze online enquête. Bedoeling is om ervaringen en verbetersuggesties te verzamelen voor de volgende verbindingen:

- het traject De Panne - Gent - Brussel - Luchthaven - Landen
- het traject Poperinge - Kortrijk - Gent - Brussel (of Antwerpen)
- het traject Brugge - Kortrijk.

De volgende aspecten worden bevraagd: de stiptheid van de treinen, het reiscomfort gedurende het reistraject, de klantgerichtheid van de betrokken maatschappijen en de station(somgeving).  

 Lancering online enquête: 'Spoort u (nog) goed?'