Bijna 7.000 burgers geven input over Verkeersveiligheid


“Die Staten-Generaal focust op vijf belangrijke beleidsthema’s: wegcode, technologie, ongevallenanalyse, pakkans en recidive. Deze vijf thema’s werden uitvoerig besproken tijdens de debatten die in de week van 16 november, verspreid over drie avonden, doorgingen in Brussel. Elke avond namen andere mensen deel aan de werkgroepen. Zij werden door het BIVV uitgenodigd voor de werkgroepen op basis van hun inbreng op de website sgvv2015.be Voor elk thema waren enkele experts aanwezig die de ideeën en voorstellen konden toetsen aan de uitvoerbaarheid”, aldus minister Galant.

 

“Het is nu de bedoeling om met de resultaten van deze debatten aan de slag te gaan en ze te bundelen. Op 15 december zal de inhoudelijke voorbereiding door de burgers en door de experts worden samengebracht op de Staten-Generaal. Op die dag zullen nieuwe maatregelen voor de verkeersveiligheid worden aangekondigd. De input van de burgers zal hiervoor als basis dienen.”

 

In haar repliek wenste Sabien de minister proficiat met het succes van de nieuwe initiatieven: “Mensen kropen in hun pen en zijn constructief zijn wanneer er een oproep wordt gelanceerd om mee te denken over een belangrijke doelstelling zoals meer verkeersveiligheid. Ik kijk dan ook uit naar 15 december en de nieuwe maatregelen die u zult aankondigen.”