Resem bouwplannen voor treinstations in Westhoek


Dat blijkt na een parlementaire vraag aan minister voor Mobiliteit Jacqueline Galant (MR).

"Dit jaar nog wordt het dienstgebouw van het station in Poperinge gerenoveerd en zal het schrijnwerk worden vernieuwd. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen er aan het stationsgebouw zelf geen werken gebeuren. De uitbreiding van de parking met 48 plaatsen komt er in 2017", zegt Lahaye-Battheu.

"Afhankelijk van de ontsluiting van de parking aan de kant van de Esenweg, wordt in Diksmuide een parking van 150 plaatsen gerealiseerd. In tussentijd is er een tijdelijke parking in gebruik. In 2017 wordt werk gemaakt van een stalling voor 140 fietsen. Samen met Infrabel bekijkt de NMBS de planning voor het vernieuwen van de perrons."

Voor Ieper staat de sloop van de goederenloods volgende maand op de planning en wordt de vernieuwing van de perrons ook onderzocht.

De tweede fase van het station van Kortemark volgt in 2017-2018. De toegang van de parking moet nog worden vernieuwd. Voorts wordt er voortgewerkt aan de overdekte fietsenstalling en de trapoverkapping aan de kant van het stationsgebouw.

In Veurne staan heel wat werken op de planning vanaf september 2017. Er komt een nieuw station voor trein en bus, de perronuitrusting wordt gemoderniseerd, en er wordt werk gemaakt van een parking en fietsenstalling.

Ontdubbeling lijn 69

Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu kreeg ook te horen dat een eventuele ontdubbeling van spoorlijn 69 in de toekomst niet onmogelijk is, zoals door velen gevreesd wordt. "De ontdubbeling van spoorlijn 69 blijft nog altijd mogelijk indien dit noodzakelijk zou zijn. Dat antwoord kreeg ik zwart op wit van de minister." (thv)

Bron: Het Nieuwsblad, 11 maart 2016, Tommy Huyghebaert