Patrick Schatteman nieuwe voorzitter van Open Vld Poperinge


"Acht jaar lang heb ik met volle plezier de rol van voorzitter van Open Vld Poperinge opgenomen. Nu is het tijd dat iemand anders in mijn voetsporen treedt." Met die woorden nam uittredend voorzitter en gemeenteraadslid Johan Lefever afscheid als voorzitter op de maandelijkse bestuursvergadering van september. Nu hij een stap opzij zet als voorzitter, kan en zal hij zich met volle overgave concentreren op de gemeenteraadsdossiers. Johan Lefever geeft de fakkel door aan Patrick Schatteman, die met een overweldigende meerderheid het vertrouwen van de leden kreeg.   

Het bestuur wordt uitgebreid van 29 naar 37 mensen. De komende jaren zullen deze 25 mannen en 12 vrouwen helpen richting geven aan Open Vld Poperinge. Vijf geëngageerde jongeren zorgen voor de stem van Jong Vld in het vernieuwd bestuur.  

De gemeenteraadsleden Bert Costenoble en Danny Lefebvre werden, samen met de voorzitter van Jong Vld Poperinge, Bram Meeuw, verkozen als afgevaardigden in het regiobestuur. Volksvertegenwoordiger Sabien Lahaye-Battheu en voorzitter Patrick Schatteman maken van rechtswege deel uit van het regiobestuur en hebben er een raadgevende stem.

Patrick Schatteman is (vandaag notabene) 51 jaar, en heeft een internationale management functie  bij Volvo Trucks met als uitvalsbasis Gent. Patrick is afkomstig uit Lochristi maar woont sinds 2005 in Poperinge. Hij is gehuwd met Carine De Saedeleire en de pluspapa van Maïté en Niké Maekelberg. Hij fietst en zwemt graag, maar je hebt ook veel kans om hem te ontmoeten in de sporthal van Poperinge. Hij is namelijk voorzitter van damesvolleybalclub Beaphar.

 Patrick Schatteman nieuwe voorzitter van Open Vld Poperinge  Patrick Schatteman nieuwe voorzitter van Open Vld Poperinge