Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 24 oktober 2016


Op de vraag van Bert Costenoble naar de visie van de stad op autodeelprojecten, antwoordde schepen Marchand dat er ingetekend is op een subsidieaanvraag voor een autodeelproject, nadat een leaderproject vorig jaar niet weerhouden werd. Er wordt dus actief aan gewerkt.

Danny Lefebvre vraagt een inspanning om het kruispunt van de Ouderdomseweg met de Pastoorstraat veiliger te maken. Het STOP-teken zou niet tijdig op te merken zijn door het groen, waardoor sommigen onbewust het kruispunt oversteken. Schepen Marchand neemt de vraag mee naar de stuurgroep van de mobiliteitsraad.


Marie-Claire Tylleman tenslotte wilde weten op welke bedrag de geboortepremie, die nu wordt uitgereikt in de vorm van een Pop.kado, zal worden vastgesteld vanaf 2017. In de gemeenteraad van juni zei schepen Loes Vandromme dat hierover nog moest worden nagedacht, en dat het punt uitgesteld zou worden tot de 'volgende' gemeenteraad. Voor een eerste (adoptie)kind wordt op vandaag een Pop.kado uitgereikt van 25 euro, voor een tweede 30 euro, voor een derde 35 euro, voor een vierde 40 euro etc. De schepen bevestigde dat vanaf 2017 voor elk kind eenzelfde bedrag, zijnde 35 euro zal gelden. In het budget 2017 wordt hiervoor 1.000 euro extra voorzien.