Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 24 april 2017


Inderdaad, Poperinge krijgt een nieuw dierenasiel. De knoop is doorgehakt. De start van de bouw is voorzien in 2018. Zodra het asiel operationeel is, zal de samenwerking met het schuthok stopgezet worden. Want jawel, ook voor honden worden plaatsen (11) voorzien. Voor katten zullen er 47 plaatsen zijn. Poperinge werkt hiervoor samen met Heuvelland, Vleteren en Mesen. 

Bij enkele buitengewone onderhoudswerken van wegen is een serieuze meerkost geslopen. Daar waar de raming voorzien was op 600.000 euro, blijkt de afrekening 836.000 euro te bedragen. Raadslid Bert Costenoble begrijpt dat wie verbouwt, stoot op zaken die niet voorzien waren. Maar waarom zijn er extra werken gebeurd bij de Hondstraat, het Bertenplain en de Jonkheidsstraat? Deze werken zaten helemaal niet in de opdracht. 

Raadslid Johan Lefever vroeg de timing voor de heraanleg van de Nijverheidslaan en Nijverheidsstraat. Afhankelijk van de kalender van de aannemer zullen de werken starten ergens in het najaar.

Wat betreft de nieuwe leegstands- en verkrottingsbelasting, vroeg Marie-Claire Tylleman namens Open Vld in eerste instantie om een aparte stemming (verkrotting/leegstand). Maar omwille van praktische redenen (geen dubbel werk meer) ging de schepen hier niet op in. Open Vld stemde tegen.