Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek


"We blijven investeren en initiatief nemen voor en samen met de logiessector, restaurants, cafés en streekproducenten in de regio. Dank aan alle actoren en op naar een fantastisch toeristisch seizoen!"

Lees hier de toespraak van Sabien.

Lees hier het artikel in 'Het Laatste Nieuws' van 26 februari 2019: 

Fietsnetwerk Westtoer strekt zich voor het eerst uit tot in Frankrijk

Het West-Vlaamse provinciebedrijf Westtoer heeft het toeristische seizoen voor de regio Westhoek voorgesteld. Voor het eerst strekt het fietsnetwerk zich uit tot in Frankrijk.

"Na lang onderhandelen zijn we erin geslaagd het fietsnetwerk ook in Frankrijk te introduceren", zegt Westtoer-regiomanager Valérie Heyman. "Op 29 maart openen we dat grensoverschrijdende netwerk, dat aansluit op het onze, in de zuidelijke Westhoek. De lay-out van de Franse kaarten en de wegwijzers stemmen overeen met die van ons. Nog meer fietsnieuws trouwens, want we breiden de route ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields' uit met vijftig kilometer naar een traject van 125 kilometer. We plannen de opening op 27 maart. Voor families breiden we ons KD-project met de gekende figuurtjes Jaek en Nink uit met een wandeltocht in Diksmuide en twee fietsroutes in Poperinge/Vleteren en Langemark/Houthulst/Staden", gaat Heyman verder. "In Ieper openen we half juni een nieuwe stadswandelroute langs de gekende plekjes in de kattenstad."

De slogan waarmee Westtoer de regio Westhoek promoot, is ‘Van de bergen tot de zee'. "We leggen het accent op de beleving in het landschap", omschrijft Westtoer-directeur Stefaan Gheysen. "Dat doen we door fietsen, wandelen en varen te promoten. We openen ook twee nieuwe uitzichtpunten. Op 6 april kun je de regio Zonnebeke bekijken vanop de OLV-kerk en in de zomer openen we na drie jaar de Sint-Niklaastoren in Veurne. Met dronefotografie smukten we ons promotiemateriaal op."

900.000 overnachtingen

Voorzitster van Westtoer Sabien Lahaye-Battheu is alvast ambitieus. "In de Westhoek streven we jaarlijks naar negenhonderdduizend overnachtingen. Met onze promotiecampagne richten we ons vooral naar de Vlaming. Wil die er even tussenuit dan moet hij automatisch aan de Westhoek denken, dat is ons doel. Naast beleving trekken we ook de kaart van gastronomie. De streekpocket ‘De grote goesting' is aan zijn twintigste editie toe en presenteert 130 adressen om te ontdekken. In tien kindvriendelijke restaurants lanceren we in de paasvakantie Jaek en Nink in een KD-gazette", besluit Lahaye-Battheu.

Meer info op www.toerismewesthoek.be.     
 Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek  Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek  Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek  Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek
 Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek  Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek  Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek  Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek
 Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek  Sabien geeft startschot toeristisch seizoen 2019 voor de regio Westhoek