Nieuwe wandel- en belevingsroute "Walk & Talk" in Heuvelland voorgesteld


De provincie en Westtoer ondersteunen dit project met een bedrag van bijna 19.000 euro.Tegen 2025 wordt in het kader van het Impulsproject Horizon 2025 een hele reeks uitkijkpunten in West-Vlaanderen gerealiseerd, de terras op het wijndomein is daar dus ook één van, je krijgt er een prachtig zicht op de skyline van Poperinge en de voorliggende wijngaarden.

 

Lees hier de toespraak van Sabien tijdens de voorstelling: 

Geachte aanwezigen,

Wijngoed Entre-deux-monts is één van de pioniers van de wijnbouw in Heuvelland. Ze hebben een trekkers- en voorbeeldfunctie binnen de werking van de Heuvellandse wijnbouwers.

Een tijd terug werd de vzw Vintage Heuvelland opgericht waarin alle wijnbouwers zijn gaan samenwerken. Ook binnen de vzw speelt wijnbouwer Martin Bacquaert zijn rol.

Het wijngoed is op een grote 10 jaar tijd uitgebouwd tot een kwalitatief bedrijf, dat toeristisch ook als zeer waardevol wordt beschouwd. 

Naast de core-business ‘wijnbouwen', ziet men steeds meer het belang van toerisme in.

Naast het toegankelijk maken van dit mooie terras, biedt Martin ook formules aan voor bezoeken, zowel in groep als individueel. Zijn nieuwe educatieve belevingstocht door de wijngaard is een succes. 

Er is toeristisch veel interesse voor het wijnproduct van Heuvelland, daarom zijn we ook dankbaar dat men dit toeristische product stap voor stap verder ontwikkelt en toegankelijk maakt.

Naast de diverse prijzen die Martin ieder jaar binnen haalt voor de kwaliteit van z'n wijnen, behaalde hij vorige jaar ook de prijs van de beste toeristische ondernemer in de Westhoek. Hiermee werd Martin beloond voor z'n inzet op diverse vlakken.

Het uitzicht van op dit terras is adembenemend en we zijn blij dat men dit - door het toegankelijk maken - wil delen met de toerist/recreant die hier voorbij komt. Bij helder weer kan je niet alleen een blik werken op de ‘skyline' van Poperinge, maar kan je zelfs de IJzertoren en Duinkerke zien. De provincie ondersteunde dit project met een bedrag van bijna 19.000 €.

Hiermee past de realisatie binnen het Provinciaal Toeristisch Impulsfondsproject eigenlijk ook binnen het tweede project van de provincie ‘Horizon 2025'.

Tegen 2025 worden in het kader hiervan een hele reeks uitkijkpunten in West-Vlaanderen gerealiseerd. Hiermee mag dit uitkijkpunt van Entre-Deux-Monts naast de ingerichte Belvedèretoren in Kemmel staan.

Graag wil ik ook nog even stilstaan bij het einde van de herdenkingsperiode 2014-2019.

We sluiten af met mooie cijfers en kijken tevreden terug. De Westhoek mocht 3 miljoen WO I bezoekers verwelkomen de voorbije jaren. De sector is zeer tevreden met deze resultaten.

Het einde van deze periode betekent niet dat we nu op onze lauweren gaan rusten. We gaan ons blijvend inzetten om deze goede resultaten te behouden.

Het nieuwe toeristische beleidsplan Westhoek kondigt aan dat we de komende jaren volop gaan inzetten op de verhaallijnen van de Westhoek:

o    de grote goesting, over streeklekkers en het goede leven

o    van de bergen tot de zee: over het gevarieerde landschap en actieve beleving

o    oorlog en vrede: over de Eerste Wereldoorlog en andere Westhoekhistories

o    logeren als God naast Frankrijk: over het gevarieerde en kwaliteitsvolle logiesaanbod

In 2019 zetten we de verhaallijn ‘van de bergen tot de zee' in de kijker. We maken een interessante mix van uitkijkpuntenen belevingsvolle routes door onze diverse landschappen van de bergen tot de zee.

Op maandagavond 25 februari 2019 hield Toerisme Westhoek/Westtoer zijn jaarlijkse startavond voor sector en pers met de aankondiging van de toeristische nieuwigheden voor 2019.

Ik wil eindigen met Martin Bacquaert en zijn ganse team van Entre-Deux-Monts te feliciteren met de realisatie van de nieuwe wandel- en belevingsroute "Walk & Talk" ! Proficiat !

 Nieuwe wandel- en belevingsroute