Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Bradandere in Bavikhove


Bekijk hier de reportage van Focus/WTV!

 

Geachte genodigden,

Dames en heren 

Ik ben bijzonder verheugd hier aanwezig te mogen zijn op de officiële opening van het Brouwershuys en te mogen mee vieren op dit bijzonder moment. De opening van het Brouwershuys is namelijk een van de feestelijke hoogtepunten van de 125ste verjaardag van Brouwerij De Brabandere. En het is voor mij extra bijzonder omdat ik al jaren een grote affiniteit heb met de biercultuur. Ik was onder andere de eerste vrouwelijke voorzitter van de Belgian Beer Club.

Dames en heren,

De provincie West-Vlaanderen, Westtoer en de vzw Toerisme Leiestreek willen van de Leiestreek een topbestemming maken op vlak van bierbeleving. Dankzij de ruim 20 brouwerijen, van micro-brouwerij tot ware brouwerijlegendes, met elk hun eigen verhaal, traditie en vakmanschap, is de Leiestreek de perfecte uitvalsbasis om kennis te maken met verschillende bierstijlen en -smaken, en met het baanbrekend vakmanschap van gepassioneerde brouwers. Iedereen kan hier een biertje vinden naar zijn smaak!

Graag vermeld ik dat we volop bezig zijn de laatste hand te leggen aan het strategisch beleidsplan voor toerisme en recreatie voor de Leiestreek voor de periode 2019-2025. In juni wordt het plan ter goedkeuring aan de provincieraad voorgelegd.

In de Leiestreek willen we de komende jaren sterk inzetten op verdere productontwikkeling rond bier. Gepassioneerde brouwers die trots zijn op hun bier en zelf hun verhaal vertellen, in hun habitat, de brouwerij waarin ze hun bieren vakkundig creëren, zijn daarbij essentieel.

Er is al jaren een goede samenwerking tussen Toerisme Leiestreek en Brouwerij Debrabandere in kader van het evenement "Rondje Roodbruin", een tweejaarlijks evenement in het teken van het unieke Vlaams roodbruin bier. Tot voor kort was de brouwerij enkel tijdens dit evenement toegankelijk voor het publiek.

Dankzij de investering in dit project wordt niet alleen de samenwerking, maar ook het netwerk van bezoekbare brouwerijen in de regio versterkt.

Brouwerij De Brabandere zet dus graag haar deuren open voor het grote publiek. Op die manier wil ze een inkijk geven op de filosofie van de brouwerij en haar brouwproces. De bezoeker krijgt toegang tot de volledige productie. Via een persoonlijke aanpak worden rondleidingen gegeven waardoor kennis, ervaring en passie gegarandeerd zijn en overgedragen worden aan de bezoekers.

Vanuit het provinciaal reglement voor toeristische impulsen ondersteunt de provincie West-Vlaanderen dit project met een bedrag van 121.418 € in de infrastructurele kosten voor het toegankelijk maken van de brouwerij en het realiseren van de beleving in het Brouwershuys.

Ik wil eindigen met CEO van de brouwerij Albert De Brabandere, meesterbrouwer Chris Vanacker en zijn vrouw Jeanine, en het ganse team van Brouwerij De Brabandere te feliciteren met de realisatie! Proficiat en veel succes!

 Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Bradandere in Bavikhove   Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Bradandere in Bavikhove   Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Bradandere in Bavikhove   Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Bradandere in Bavikhove
 Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Bradandere in Bavikhove   Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Bradandere in Bavikhove