Sabien woont opening bij van Flanders Fields Memorial in Dublin


Tijdens de plechtigheid werd aarde van de slagvelden van Flanders Fields begraven met grond van alle vier provincies van Ierland: Leinster, Munster Connacht en Ulster. Het overbrengen van gewijde grond van de Vlaamse velden en de verwerking ervan in de bodem van hun land van herkomst symboliseert de thuiskomst van de soldaten na 100 jaar.

Naast Sabien woonden onder andere ook de plechtigheid bij: Jan Peumans (voorzitter van het Vlaams parlement), Helen McEntee (de Ierse minister van Buitenlandse Zaken), Burgemeester Nial Ring, de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé, Nic Van der Marliere (de Algemene Vertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk) en waarnemend secretaris-generaal Freddy Evens.

Deze huldiging was het laatste grote herdenkingsevenement van de reeks ‘100 jaar Groote Oorlog' plechtigheden die tussen 2014 en 2018 plaatsvonden.

Foto's: Fennell Photography  

 Sabien woont opening bij van Flanders Fields Memorial in Dublin  Sabien woont opening bij van Flanders Fields Memorial in Dublin  Sabien woont opening bij van Flanders Fields Memorial in Dublin  Sabien woont opening bij van Flanders Fields Memorial in Dublin
 Sabien woont opening bij van Flanders Fields Memorial in Dublin