Nieuwe brochures 'Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust' en 'Aangepast sanitair'


Brochure ‘Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust'

Inter onderzocht in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de voorbije jaren de toegankelijkheid van restaurants en cafés aan de Kust. Het expertisecentrum maakte een selectie van een 100-tal beter toegankelijke restaurants en cafés.

Per kustgemeente is er een brochure samengesteld met toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden. Op elke pagina van de brochure vinden bezoekers en toeristen één zaak terug. Belangrijke meetgegevens en hun toegankelijkheidsscore zijn opgenomen, samen met een detailfoto van het aangepast sanitair.

Per kustgemeente worden ongeveer 650 boekjes verspreid. Enkel De Haan en Bredene zitten gebundeld in één boekje.

 

Brochure ‘Aangepast Sanitair'

De Provincie West-Vlaanderen gaf de voorbije jaren aan Inter ook de opdracht om het aangepast sanitair in alle West-Vlaamse gemeenten te onderzoeken. Het overzicht van aangepast sanitair aan de Kust, in de Westhoek en in Brugge, Kortrijk en Roeselare is verwerkt in handige vernieuwde pockets. De vijf boekjes samen omvatten 260 verschillende locaties.

In deze brochures vinden gebruikers een overzicht van het aangepast sanitair aan de Kust, in de Westhoek en de centrumsteden. Per (deel)gemeente krijgen de bezoekers en toeristen een kaart te zien met alle locaties en per adres informatie over de toegankelijkheid. Zo kan iedereen zelf inschatten of het toilet geschikt en/of toegankelijk is. De gedetailleerde gegevens staan ook opgelijst op www.toevla.be, een digitale gebruikerstool.

Voor de Kust is er een oplage voorzien van 3.000 boekjes, voor de Westhoek 1.500 en voor elke centrumstad 500.

 

Verspreiding


De brochures zijn gratis beschikbaar bij het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis en de toeristische infokantoren van de betrokken gemeenten.

Organisaties zoals voorzieningen voor mensen met een beperking, mutualiteiten, adviesraden, opleidingen ergotherapie, bijstandsorganisaties, bijzonder onderwijs, gidsenverenigingen, autocarfirma's met liftbus, aanbieders aangepast vervoer...) ontvangen deze week een brief met aankondiging van de nieuwe brochures. Zij kunnen een grotere oplage bestellen bij Inter of ophalen in het kantoor van Inter in Brugge, in de Baron Ruzettelaan 7/0, 8310 Brugge).

De brochures zijn ook digitaal beschikbaar en kunnen gedownload worden.

  

Praktisch - brochure bestellen

Voor individuen via het Tolhuis

Via de website https://webshop.west-vlaanderen.be/

Via het kantoor: Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge

Voor organisaties via Inter:

Via de website www.inter.vlaanderen/publicaties-bestellen

Via het kantoor: Baron Ruzettelaan 7/0, 8310 Brugge

Of downloaden op: https://www.inter.vlaanderen/aanbod/publicaties/publicaties-toerisme

 Nieuwe brochures 'Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust' en 'Aangepast sanitair'