Nieuwe fietsroute Groen Lint Oostende ingehuldigd


Het Groen Lint is een 35 km lange fietsroute die de groengebieden en landschappen rond Oostende met elkaar verbindt. Het is een verrassende ontdekking van de achterzijde van de stad, die een tweede voorzijde geworden is.

Het Groen Lint is een stedenbouwkundige drager voor de stad, waarop nieuwe stedelijke functies geënt zijn. Het verbindt de verstedelijkte rand van de stad met het open landschap van de polders. De contouren van het ‘Masterplan Groen Lint' werden in 2011 uitgetekend door de Zwitserse landschapsarchitect Georges Descombes van ADR Architects in samenwerking met studiebureau Technum na een internationale ontwerpwedstrijd.

Bijna tien jaar later heeft de achterkant van Oostende een metamorphose ondergaan. Nieuwe, 21ste-eeuwse parken werden aangelegd zoals het ‘Park Nieuwe Koers' met de sterrenwacht Astropolis, het innovatieve landbouwpark ‘De Tuinen van Stene' met de voorziene nieuwe uitkijktoren en de Oosteroeverduinen met het uitkijkpunt ‘Halve Maan'. Je fietst langs het Geuzenbos, de Oostendse kreken en natuurgebied De Zwaanhoek, komt voorbij de Spuikom en maakt kennis met de transformatie van de stadswijk ‘Oosteroever'. Via het veer over de havengeul passeer je ook langs het vernieuwde zeefront van de Stad aan Zee.

Bewegwijzering

De fietsroute is in twee richtingen bewegwijzerd met metalen rechthoekige bordjes.

Het gloednieuwe logo van het Groen Lint toont de recreant op een duidelijke manier de weg.

Viertalige brochure

In de nieuwe brochure worden de verschillende bezienswaardigheden in vier talen toegelicht. Op deze manier kunnen ook de anderstalige toeristen meer te weten komen over al het bijzonders dat Oostende en omgeving te bieden heeft. Aan de ommezijde van de brochure vind je een handige kaart waar het traject en alle bezienswaardigheden op staan aangeduid.

Partners

De fietsroute Groen Lint Oostende is een initiatief van de Stad Oostende en Westtoer en werd gerealiseerd in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen, de Stad Oudenburg, de Gemeente Bredene, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust.

Praktisch

Van de fietsroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost €2,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen:

 

  • Toerisme Oudenburg, Marktstraat 25, 8460 Oudenburg, T 059 56 84 00, ram@oudenburg.be, www.ram-oudenburg.be

 

  • Toerisme Bredene, Kapelstraat 76, 8450 Bredene, T 059 56 19 70, toerisme@bredene.be, www.uitinbredene.be

 

  • Provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende,
    T 059 70 22 85, www.raversyde.be

 

 Nieuwe fietsroute Groen Lint Oostende ingehuldigd  Nieuwe fietsroute Groen Lint Oostende ingehuldigd  Nieuwe fietsroute Groen Lint Oostende ingehuldigd