151 chefs promoten zesde editie 'Het Lekkere Westen'


. "Met 21 sterrenrestaurants, 190 restaurants met GaultMillau-notering en tientallen originele adresjes zorgen we voor een ruim en gevarieerd aanbod in Brugge, het Brugse Ommeland, De Kust, de Leiestreek en de Westhoek."

Lokaal en duurzaam

De nieuwe editie van de culinaire gids noteert drie trends: lokaal, samenwerking en duurzaam. Chefs uit eenzelfde regio werken meer en meer samen om de culinaire troeven van hun streek te promoten. De meeste adressen kiezen voor lokale producten, dikwijls uit de onmiddellijke omgeving en dagvers aangeleverd door lokale producenten.

Ook een duurzame werkwijze met aandacht voor milieuvriendelijke aspecten is belangrijk. "De hedendaagse West-Vlaamse chefs zijn toonaangevend en bewijzen hoezeer een authentieke aanpak een meerwaarde betekent voor het toeristisch imago van een regio", aldus Lahaye-Battheu.

De chefs van Het Lekkere Westen zijn meteen ook ambassadeurs voor hun regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be en in een kleurrijk magazine delen ze hun favoriete adressen en toeristische plekjes uit de streek. Op die manier inspireert de actie ook potentiële toeristen om de West-Vlaamse regio's te ontdekken.

Bron: Het Nieuwsblad, 19 september 2019.