Westtoer stelt nieuwe erfgoedwandelroute Sint-Idesbald voor


"De nieuwe erfgoedwandelroute start op de zeedijk en voert je langs vele pittoreske straatjes. Onderweg maak je kennis met het rijke verleden van het idyllische Sint-Idesbald, ooit een inspirerende thuishaven voor vele kunstenaars en vissers. De Keunekapel, de villa Mieke Hill en het Paul Delvaux Museum zijn enkele van de bezienswaardigheden onderweg", aldus Sabien.

Viertalige brochure
Een nieuwe viertalige brochure licht de verschillende bezienswaardigheden toe, zo kunnen ook anderstalige erfgoedliefhebbers meer te weten komen over de bijzondere troeven van Sint-Idesbald. Aan de ommezijde van de brochure toont een handige kaart het traject en alle bezienswaardigheden.

Klinknagelbewegwijzering
De erfgoedwandelroute werd bewegwijzerd met zo'n 150 metalen klinknagels in de grond. Daarop staat het silhouet van de Keunekapel gegraveerd. Sint-Idesbald is de negende erfgoedwandelroute langs de Kust die met klinknagels werd bewegwijzerd. In 2020 is de gemeente Bredene aan de beurt, als tiende in de reeks. Daarna is deze productlijn afgewerkt.

De erfgoedwandelroute Sint-Idesbald is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Koksijde.

Praktisch
De viertalige brochure met kaart kost € 2 en is te verkrijgen op volgende locaties:

 
 
Lees hierna de speech van Sabien:
 
Geachte Burgemeester, Schepenen en Gemeenteraadsleden,

Collega's Provincieraadsleden, Leden van de Raad van Bestuur en de Directie van Westtoer,

Dames en heren, 

Ik ben verheugd u namens Westtoer te mogen begroeten op de opening van de erfgoedwandelroute Sint-Idesbald.

De erfgoedwandelroute dompelt je onder in de geschiedenis van de jongste badplaats van de Westkust. Startend vanaf het toerismekantoor op de Zeedijk, wandel je door de vele pittoreske straatjes. Je maakt er kennis met het rijke verleden van het idyllische Sint-Idesbald, ooit een inspirerende thuishaven voor vele kunstenaars, maar ook voor vissers.

De erfgoedwandelroute past perfect binnen het authentieke DNA van de Kust. Met de verhaallijn "Terug naar zee" zet de Kust in op het nostalgische karakter van de bestemming. Want nostalgie is in. Het slaat aan bij zowel jong als iets minder jong, doordat het verleden wordt vertaald naar een eigentijdse beleving.

De erfgoedwandelroute is bewegwijzerd met zo'n 150 metalen klinknagels waarop de historische ‘Keunekapel' staat afgebeeld. Er staat ook een splinternieuw infobord aan de start. Van de route is een brochure beschikbaar met een handige kaart, een informatieve tekst in vier talen en sprekende foto's. Als genodigde krijgt u in primeur de wandelbrochure mee naar huis.

De Erfgoedwandelroute Sint-Idesbald is de negende erfgoedwandelroute aan de kust die herwerkt is en bewegwijzerd met klinknagels. Volgend jaar wordt de reeks van tien vervolledigd met de opening van de erfgoedwandelroute in Bredene.

De Erfgoedwandelroute Sint-Idesbald is het zevende en laatste recreatieve product van Westtoer dat dit jaar ingehuldigd wordt. Zo werden onder andere de Stadswandelroute Ieper en de Groen Lint Oostende fietsroute geopend.

Ook in 2020 staan er heel wat nieuwe routes en netwerken op stapel. Zo wordt er onder meer gewerkt aan de nieuwe Stadswandelroute in Izegem, de Palingbeek wandelroute, de Westkust fietsroute en de uitbreiding van het wandelnetwerk Bulskampveld.

Tot slot wil ik de verschillende partners bedanken die voor deze erfgoedwandelroute de handen in elkaar sloegen: de gemeente Koksijde en het team recreatie van Westtoer.

Mag ik u uitnodigen om samen met ons het startbord te onthullen en daarna te genieten van een mooi stukje erfgoedwandelroute onder begeleiding van een gids. Daarna kunnen we samen klinken tijdens de receptie aangeboden door de gemeente Koksijde en de Provincie West-Vlaanderen.

 Westtoer stelt nieuwe erfgoedwandelroute Sint-Idesbald voor