Videoboodschap van Sabien naar aanleiding van het slotevent 'Fietsvakantie in Vlaanderen'


"Dankzij 'Fietsvakanties in Vlaanderen' hebben we heel wat mensen kunnen inspireren om (nog meer) in te zetten op fietsvakanties in onze provincie. Zo denk ik bijvoorbeeld aan fietsverhuur Eeuwenhout in Dranouter en Hotel Velotel in Brugge, maar ook tal van anders logies, diensten voor toerisme of bezienswaardigheden werden uitgedaagd om nog meer in te spelen op de noden van deze doelgroep. Het project heeft ons ook nauwer in contact gebracht met belangrijke spelers uit onze eigen regio, zoals VOS Travel uit Roeselare", zegt Sabien.

"Het project heeft het belang aangetoond van goed bewegwijzerde en verharde fietsroutes. Ons fietsnetwerk is echt een troef die we moeten uitspelen, zowel voor binnen- als buitenlandse toeristen! Zo zullen jullie straks kunnen luisteren naar de inspirerende case van het Groen Lint in Oostende, een fietsroute van 35 km dat 15 bestaande en nieuwe groengebieden in de stadsrand met elkaar verbindt.

Het project zal ook de aanzet geven voor het vernieuwen van de langeafstandsfietsroutes waarbij we, samen met de vijf Vlaamse provincies, willen inzetten op sterke thematische icoonroutes. Zo zal Westtoer volgend jaar al de hernieuwde kustroute kunnen voorstellen. 

Klik hier voor de videoboodschap! 

 Videoboodschap van Sabien naar aanleiding van het slotevent 'Fietsvakantie in Vlaanderen'