'Het Provinciaal Domein' over 'Zee van Smaak'


Bekijk hier de uitzending!

De nieuwe themacampagne benadrukt de unieke gastronomische troeven van de regio. De visserij, de Belgische vissers en de Noordzeegastronomie behoren tot het DNA van de Kust. Met een uitgebreide promotiecampagne zal Zee van Smaak een breed publiek inspireren om de Kust te ontdekken. Producten uit de Noordzee staan centraal. Ook de maritieme sfeer aan zee en diverse toeristische initiatieven en de beleving van de zee maken deel uit van de communicatie. Een Zee van Smaak-krant en een televisiespot plaatsen de Kust dit najaar extra in de kijker. 

"De Kust telt tientallen grote en kleine adressen die verse Noordzeevis op de menukaart plaatsen. Voor Zee van Smaak wordt intens samengewerkt met de visserijsector en de vele chefs langs de Kust: zij zijn de ambassadeurs die elke dag opnieuw een uniek verhaal vertellen", aldus Sabien.

Belgische vissers

‘Van boord tot bord' is het centrale thema van het project. De Provincie West-Vlaanderen, Westtoer en de vele partners besteden met Zee van Smaak grote aandacht aan de duurzame en lokale visserijproducten.

Gedeputeerde Bart Naeyaert: "De actie verbindt de streekgastronomie met de duurzame Noordzeevis, vooral gevangen door Belgische vissers. Het brede publiek waardeert meer dan ooit producten uit de korte keten. Onze vissers zijn een schoolvoorbeeld van deze werkwijze. Zee van Smaak eert het werk en de visie van onze vissers. De steun aan de vissers bezorgt de actie een extra dimensie".

Opleiding

Rond het thema van Zee van Smaak organiseert Westtoer in voorjaar 2020 in samenwerking met NorthSeaChefs en de hotelschool Koksijde een opleidingstraject voor restaurants. Doel is om een 50-tal kustchefs te laten kennismaken met minder bekende vissoorten uit de Noordzee. Ook kookworkshops, een bezoek aan de vismijn en individuele begeleiding staan op het programma.

Voor ‘Zee van Smaak' werken de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer met VLAM en NorthSeaChefs. Het project wordt gesteund door het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZ) en de Vlaamse overheid.

Info: www.zeevansmaak.be

 'Het Provinciaal Domein' over 'Zee van Smaak'