Westtoer ondersteunt de verlenging van de Corona-maatregelen en bereidt zich ook voor


"Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn. Niettemin betekenen de huidige maatregelen een groot economisch verlies voor de toeristische sector: het kenniscentrum van Westtoer schat het omzetverlies in het voorjaar 2020 op 750 miljoen euro. Westtoer is alvast gestart met de voorbereiding van een heropstart van het toerisme. Van zodra de situatie zich normaliseert, willen we snel schakelen met toeristische communicatie. We denken hierbij vooral aan de zomer en het najaar. Bij dit alles zullen we sterk rekening houden met de afbouw van de huidige quarantainemaatregelen", zegt Sabien.

Normaal brengt een paasvakantie gemiddeld 1,2 miljoen dagtoeristen naar de Kust, afhankelijk van het weer en van wanneer het paasweekend valt. Het paasweekend zelf brengt gemiddeld 300.000 dagtoeristen naar de Kust. In 2019 stond de paasvakantie in voor ongeveer 8% van alle dagtoeristen op jaarbasis.

Ook voor het verblijfstoerisme aan de Kust is de paasvakantie een belangrijke periode: ongeveer 7% van alle vakantiegangers in commercieel logies komen tijdens deze twee weken op vakantie naar de Kust. 

 Westtoer ondersteunt de verlenging van de Corona-maatregelen en bereidt zich ook voor