Westtoer doet rondvraag bij de logiessector aan de kust


1. Camperplaatsen (zowel op de camperparken als op de campings) zijn sinds de heropening op 8 juni vrij goed bezet. Ook voor de zomer hebben tal van campergebruikers al een camperplaats gereserveerd. De nieuwe boekingen op de toeristische kampeermogelijkheden voor de komende zomer komen wat traag op gang. Traditioneel boekt de Belgische kampeerder ook pas enkele dagen voordien en speelt het weer hierbij een grote rol. De kustcampings hopen dat de bezetting tussen 10/07 en 15/08 vrij normaal zal zijn.

2. De sector van de vakantiewoningen is tevreden dat vakantiegangers nog altijd vertrouwen hebben in de Kust als vakantiebestemming. Dit blijkt vooral uit de reservaties voor juli en augustus. Ondertussen wordt ook al geboekt voor weekends en midweeks in juni. Er is nog ruim aanbod beschikbaar voor deze zomer. Wel vragen we perspectief voor de grote vakantiewoningen, want bijvoorbeeld in Nederland mag het wel tot 30 personen (bij ons tot max. 10 personen).

3. Bij de hotels komen de reservaties met mondjesmaat binnen maar elke dag groeit het aantal boekingen. Ook voor de zomer lopen de reservaties goed. De hotels aan de Kust zijn goed voorbereid om de hotelgasten een comfortabele en veilige vakantie aan te bieden.

4. Bij de vakantieparken noteert Center Parcs/Sunparks voor juni een aarzelende start omdat subtropische zwembaden nog niet open zijn, in tegenstelling tot de Nederland waar zwembaden wel open zijn. De bezetting voor het komende weekend gaat niet boven de 25%. Richting juli (zie ook de opening van de zwembaden) wordt een inhaalbeweging opgemerkt. Voorlopig is de bezettingsgraad in augustus beter dan juli.

 Westtoer doet rondvraag bij de logiessector aan de kust