Nieuwe Westkustfietsroute verbindt de Kust met Veurne


Fietsers trappen vanuit het centrum van De Panne, door de duinen van Koksijde, van Bad naar Stad in Nieuwpoort tot in het historische hart van Veurne. Het is de ideale fietslus voor de Westhoekbezoeker die de sfeer aan zee wil opsnuiven of voor de Kusttoerist die graag even de stad opzoekt.

Fietsers zijn zo'n 48,5 kilometer onderweg en slingeren langs tal van bezienswaardigheden. Zeshoekige bordjes wijzen het juiste pad. Langs de route liggen tal van smakelijke terrassen en indrukwekkende musea en attracties. Het afwisselende landschap maakt deze fietservaring compleet.

Een mooie extra is de Westkustfietszoektocht tot en met 8 november. Door een reeks foto's van de bezienswaardigheden onderweg in de juiste volgorde te plaatsen, maken deelnemers kans op een verblijfsarrangement in West-Vlaanderen. Wie de nieuwe routekaart aankoopt, ontvangt daarbij gratis een exemplaar van de fietszoektocht.

Westtoer blijft recreatiemogelijkheden dicht bij huis ontwikkelen. Deze fietsroute past perfect in deze strategie. In combinatie met de Westkustfietszoektocht is dit product de ideale manier om de Kust en de Westhoek beter te leren kennen.

Westtoer vraagt aan wandelaars en fietsers om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen en fietsen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

PRAKTISCH
Van de fietsroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost € 3,00 en bevat een gratis exemplaar van de Westkustfietszoektocht.
De nieuwe routekaart met zoektocht is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en op volgende locaties:

Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge), T 050 30 55 00, www.westtoer.be,www.dekust.be,www.toerismewesthoek.be

Toerisme De Panne, Zeelaan 21, 8660 De Panne, T 058 42 18 18, toerisme@depanne.be, www.toerisme.depanne.be

Toerisme Koksijde, Zeelaan 303, 8670 Koksijde, T 058 51 29 10, toerisme@koksijde.be, www.visitkoksijde.be

Visit Nieuwpoort, Hendrikaplein 11, 8620 Nieuwpoort T 058 23 39 23, toerisme@nieuwpoort.be, www.visit-nieuwpoort.be

Toerisme Veurne, Grote Markt 29, 8630 Veurne, T 058 33 55 31, infotoerisme@veurne.be, www.toerisme-veurne.be

Bezoekerscentrum Duinpanne, Olmendreef 2, 8660 De Panne, T 058 42 21 51, duinpanne@west-vlaanderen.be, www.duinpanne.be

Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge, T 0800 20 021, provincie@west-vlaanderen.be, www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum
 Nieuwe Westkustfietsroute verbindt de Kust met Veurne