Nieuwe wandelroute in provinciedomein De Palingbeek


De Palingbeek wandelroute is de 57ste landschapswandelroute van Westtoer in West-Vlaanderen. De route neemt de wandelaar mee op ontdekking in De Palingbeek en toont de mooiste natuurplekjes op het domein. Onderweg bots de bezoeker op heel wat bezienswaardigheden uit de Eerste Wereldoorlog, zoals de landartinstallatie Coming World Remember Me, met de beeldjes ter herdenking aan de slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog, en verschillende militaire begraafplaatsen. Ook de sterrenwacht, verschillende speelelementen en bezoekerscentrum De Palingbeek liggen langs het traject. Er is ook een ingekorte wandelroute van 7,9 kilometer.

Wandelnetwerkkaarten

Alle informatie over deze lusvormige wandelroute vind je op de nieuwe kaart van het wandelnetwerk Ieperboog. In deze viertalige brochure is niet alleen de nieuwe wandelroute te vinden, maar ook het hele wandelnetwerk Ieperboog en de Gasthuisbossen-wandelroute. "Daarmee is het de eerste netwerkkaart die alle wandelingen in eenzelfde gebied bundelt", zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. "Westtoer zal de volgende jaren alle wandelnetwerkkaarten op deze manier herwerken. Per wandelgebied zal er dan één overzichtskaart zijn met daarop alle knooppunten van het wandelnetwerk en de beschikbare routes in de buurt."

Corona

De Palingbeekwandelroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Er zijn twee locaties van waaruit je de route kunt starten: bezoekerscentrum De Palingbeek en de parking in de Palingbeekstraat. Deze startpunten zijn makkelijk te vinden dankzij de nieuwe startborden op het terrein.

Westtoer vraagt wandelaars en fietsers om rekening te houden met de coronamaatregelen. Richtlijnen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast.

Meer info over deze wandelroute vind je op de wandelnetwerkkaart Ieperboog. De kaart kost acht euro en kan besteld worden op de webshop van Westtoer of bij Westtoer APB in Brugge, de dienst Toerisme van de stad Ieper en het provinciaal informatiecentrum Tolhuis in Brugge.

Bron: Het Laatste Nieuws, 4 juni 2020.