Westtoer vraagt snelle heropstart toeristische sector


De boodschap van de verschillende West-Vlaamse toeristische spelers, maandag in Center Parcs De Haan, was duidelijk: de sector wil zo snel mogelijk weten wanneer de deuren weer open kunnen.

"Campings, vakantieparken, kleinschalige logies, vakantiewoningen en hotels hebben de maatregelen van de Veiligheidsraad gevolgd en inspanningen geleverd om vakantiegangers te kunnen ontvangen", zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD), tevens voorzitter van Westtoer. "Ze zijn ervan overtuigd dat een snelle heropstart mogelijk is. We schatten het economisch verlies op 750 miljoen euro. Maar het bestrijden van het virus blijft de prioriteit."

Aangepaste inrichting

Horeca West-Vlaanderen wijst erop dat restaurants en cafés zich organiseren en hotels werk maken van een aangepaste inrichting, maar dat er snel duidelijkheid moet komen.

"Het beperken van de capaciteit wordt moeilijk", zegt voorzitter Yver Van Moorter. De Koepel van Attracties en Musea pleit voor een heropstart van de hele toeristische sector, maar stelt wel voor om de deuren in juni alleen tijdens de weekends te openen, om zo vlot op kruissnelheid te geraken.

Bron: Het Nieuwsblad, 27 mei 2020.