Provincie stelt PRUP 'Gemengd Bedrijventerrein Menen-Wervik' voorlopig vast


Bekijk hier de reportage!

Voorgeschiedenis

In 2014 werd het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (deelplan) ‘Menen-West' vernietigd door de Raad van State. Op basis van een behoefteberekening werd echter aangetoond dat er wel degelijk bijkomende ruimte voor bedrijven nodig was voor de subregio Kortrijk.

Daarom besliste de deputatie een nieuw PRUP op te maken voor een bedrijventerrein voor Menen en Wervik. In 2018 werd een voorontwerp opgemaakt. Tussentijds werden rondetafelgesprekken en een ontwerpdriedaagse georganiseerd waarbij omwonenden van het gebied betrokken werden. Dit alles heeft nu geleid tot een ontwerp-PRUP ‘Gemengd Bedrijventerrein Menen-Wervik'.

Openbaar onderzoek

Na de voorlopige vaststelling van het ontwerp-PRUP, organiseert de Provincie een openbaar onderzoek van 12 oktober tot en met 11 december 2020. Tijdens die periode kan iedereen bezwaren, opmerkingen en suggesties indienen. De documenten en plannen kunnen in het stadhuis van Menen en in provinciehuis Boeverbos in Brugge ingekeken worden. Ze zijn ook te bekijken op de website.

De bezwaren, opmerkingen en suggesties die uit het openbaar onderzoek komen, worden daarna behandeld door de Provinciale Commissie voor Ruimtelijke Ordening (PROCORO). Op basis hiervan zal het plan al dan niet worden bijgestuurd en nog eens aan de provincieraad worden voorgelegd voor definitieve vaststelling. De definitieve vaststelling wordt verwacht in het voorjaar van 2021. Na de definitieve vaststelling krijgt de bevoegde Vlaamse Minister de mogelijkheid om het plan alsnog te schorsen en dit binnen een termijn van 45 dagen.

www.west-vlaanderen.be/ruimtelijke-planning/ruimtelijke-uitvoeringsplannen

 Provincie stelt PRUP 'Gemengd Bedrijventerrein Menen-Wervik' voorlopig vast