Vlaamse Ardennen en Heuvelland pakken uit met 'Flandrien Challenge' segmenten


"De ‘bergen' en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen en Heuvelland zijn niet alleen heilige grond voor Vlamingen, maar voor koersliefhebbers van over heel de wereld. De Ronde van Vlaanderen Cyclo voor wielertoeristen levert daar het beste bewijs voor," zegt Oost-Vlaams gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. "De helft van de deelnemers komt namelijk uit het buitenland. En die groep levert de toeristische sector en de horeca heel wat inkomsten op. Om het potentieel van het Vlaamse wielererfgoed meer zichtbaar te maken, lanceren Toerisme Oost-Vlaanderen en Westtoer met steun van Toerisme Vlaanderen daarom het Homeland of Cycling Project."

"Meer dan vijftig iconische hellingen en kasseistroken worden zogenaamde Flandrien Challenge segmenten op de populaire app Strava", voegt Sabien toe. "Wie met de Strava app fietst en een Flandrien Challenge segment passeert, voegt dat toe aan zijn of haar palmares." Om de segmenten ook zichtbaar te maken op de baan, werden start- en eindmarkeringen op de weg aangebracht. Het aanbrengen van die wegmarkeringen startte al in 2019. Intussen zijn meer dan vijftig segmenten aangeduid in Heuvelland en in de Vlaamse Ardennen.

Met het Homeland of Cycling project willen Toerisme Oost-Vlaanderen en Westtoer een positieve bijdrage leveren aan het imago van Vlaanderen als een ‘bucket-list' fietsbestemming. "Buitenlandse wielerliefhebbers kennen onze Vlaamse klassiekers vaak verbazend goed", zegt gedeputeerde Grillaert nog. "En bijna allemaal fietsen ze met Strava. Door met Strava samen te werken, onze iconische hellingen en kasseistroken duidelijk te benoemen én details weer te geven over lengte en stijgingspercentage maken we ons wielererfgoed kenbaar en vooral herkenbaar, voor iedereen, wereldwijd."

 Vlaamse Ardennen en Heuvelland pakken uit met 'Flandrien Challenge' segmenten