De herfstvakantie blijft een klassieker aan de Kust


Ook nu zijn ‘welkom', ‘veilig' en ‘comfortabel' de kernwoorden aan de Kust. Door de vele aangepaste initiatieven kan een vakantie aan zee ook ‘corona-proof' georganiseerd worden. Hoewel restaurants en cafés gesloten zijn, biedt de Kust nog altijd sterke troeven. Met voorop de gezonde zeelucht en de open ruimte zijn wandelen en fietsen populaire klassiekers. Winkels, musea, attracties en toeristische diensten blijven open.

Positieve trend voor vakantiewoningen, hotels minder in trek                                 

De vooruitzichten bij de vakantiewoningen zijn positief. Tal van verhuurkantoren noteren meer boekingen dan vorig jaar. Vooral Belgen behouden het vertrouwen in de Kust als vakantiebestemming en reizen in hun eigen bubbel naar zee. De gemiddelde bezetting voor de herfstvakantie bedraagt 70 à 80 procent. Het aantal beschikbare vakantiewoningen ligt wel lager dan in de zomer. Eigenaars maken nu meer zelf gebruik van hun tweede verblijf.

"De sluiting van restaurants en cafés is een serieuze domper voor de hotels aan de Kust. Het moeilijke najaar wordt nu helaas extra hard door tal van annuleringen voor de herfstvakantie", zegt Sabien. Voor de vakantieweek wordt momenteel een gemiddelde bezetting van maximum 30 procent genoteerd. Vorig jaar was de gemiddelde bezetting in de herfstvakantie circa 57 procent. De hotels blijven de komende periode grote inspanningen doen om een gastvrije en veilige beleving aan te bieden. Er zijn nog tal van mogelijkheden voor last minute reservaties voor mensen die willen genieten van een rustig en aangenaam verblijf aan zee.

Logies met extra's, afhaalmaaltijden en praktische info                                                          

Een hele reeks logies organiseren zich om naast het ontbijt ook een lunch en/of een diner te voorzien. Deze service wordt door de logies aangeboden bij het boeken van één of meerdere overnachtingen. Ook tal van restaurants aan de Kust bieden formules met afhaalmaaltijden aan voor zowel de inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers.

Westtoer en de kustgemeentes raden bezoekers aan om zich op voorhand goed te informeren over de initiatieven van zowel de ondernemers als de gemeentes, alsook over de geldende maatregelen. Dit kan via de toeristische website van de Kust (www.dekust.be) en via de gemeentelijke websites ...

Voor bezoekers die op zoek gaan naar de rustigste plaatsen aan zee, is ook de druktebarometer nog tot het einde van de herfstvakantie beschikbaar op www.dekust.be.

 De herfstvakantie blijft een klassieker aan de Kust