De Kust is klaar voor de krokusvakantie


Mensen moeten zich veilig voelen. Onze gezondheid is een topprioriteit. Met Westtoer blijven we de vakantiegangers goed informeren hoe ze in de huidige omstandigheden optimaal van de vakantiesfeer aan zee kunnen genieten. De druktebarometer op de website van de Kust (www.dekust.be) brengt een overzicht van de actuele situatie in de badplaatsen en toont waar het rustig is aan zee. De website vermeldt ook interessante activiteiten.

Tijdens de krokusvakantie geldt een mondmaskerplicht op de zeedijk langs de volledige Kust. Samen met de 10 kustgemeenten heeft Westtoer en de toeristische sector zich ook nu goed voorbereid om de gasten toch een fijn vakantiegevoel te bezorgen. Ook nu zijn ‘welkom', ‘veilig' en ‘comfortabel' de belangrijke kernwoorden. We raden bezoekers aan om zich vooraf goed te informeren over de initiatieven van zowel de ondernemers als de gemeenten, alsook over de geldende maatregelen.

Enkele cijfers op een rijtje:

• Bij de toeristische verhuurkantoren klinkt het dat het bezettingspercentage schommelt rond de 60%. Er blijven dus zeker nog mogelijkheden om last-minute een vakantieverblijf te vinden aan de Kust! Sowieso verwachten de verhuurkantoren een drukke vakantie aangezien heel wat eigenaars van een vakantiewoning zelf hun verblijf gereserveerd hebben voor deze vakantie in eigen land.

• De hotels aan de Kust noteren voor het Valentijnweekend (en vooral voor zaterdag op zondag) een goede bezetting tot 80%. Het is van september 2020 geleden dat een dergelijk cijfer genoteerd is. Tijdens de week en voor het tweede weekend van de krokusvakantie hopen de hotels op nog enkele last minute reservaties. Nu bedraagt de bezetting voor deze periode rond de 40%. De vzw Kusthotels hoopt dat de hotels stilaan kunnen uitkijken naar een betere periode.

• Recread (de Vlaamse beroepsvereniging van campings, verblijfparken, vakantieparken en kampeerautoterreinen) noteert dat de bezettingsgraad in de verhuuraccommodaties gemiddeld 75% bedraagt.

• De vakantieparken van Center Parcs Park De Haan en Sunparks Oostduinkerke noteren sinds de aankondiging van de heropening tal van boekingen. Zo is de midweek in Center Parcs Park De Haan al voor zo'n 60% volzet. Bij Sunparks Oostduinkerke is er nog wat meer keuze: hier zijn normaal veel Franse toeristen te gast, maar die kunnen nu niet komen. De vakantiebezetting in deze parken is ongeveer zoals de bezetting in niet-vakantie week. Omdat de bezoekers slechts één week vooraf konden boeken, is dit een mooie opsteker voor deze vakantieparken. De belangstelling biedt ook perspectieven voor de lente en de zomer.    

 De Kust is klaar voor de krokusvakantie