Nieuwe wandelroute 'Vierkavenbos' in Moorslede en Zonnebeke


De Vierkavenboswandelroute is de 60ste provinciale landschapswandelroute van Westtoer in West-Vlaanderen. De brochure is in de nieuwe huisstijl van Westtoer en viertalig. De brochure is voorzien van een handige kaart met daarop het traject en de nodige verwijzingen naar de bezienswaardigheden. Op de tekstzijde vind je extra uitleg over ‘tips' die je onderweg tegenkomt.

Westtoer investeerde in een degelijke bewegwijzering en in informatieborden bij de startplaatsen.

Bezienswaardigheden

De Vierkavenboswandelroute neemt je mee langs een variatie aan landschappen. In de beekdalen gevormd door de Passendalebeek en de Collievijverbeek stappen we over de Stroroute, een voormalige spoorbedding. In deze groene omgeving ligt het nog vrij jonge Vierkavenbos, een gezond complex van loofbomen, hagen en weiden waar tal van vogelsoorten hun thuis hebben gevonden. Hoger, en dichter bij het centrum van Moorslede, genieten we van weidse vergezichten over de regio. We stappen rond Wijngoed Mikken en ontdekken welke wielrenner zich als eerste ‘Leeuw van Vlaanderen' mocht noemen.

Blik op de toekomst

Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen blijven werken aan recreatie mogelijkheden dicht bij huis. De realisatie van de wandelroute past perfect in deze strategie.

We hopen dat alle West-Vlamingen binnen de geldende Covid-maatregelen kunnen genieten van de wandelroute en deze prachtige streek. 

Twee startplaatsen

De Vierkavenboswandelroute kan gewandeld worden vanuit twee locaties en kan hierdoor ook opgesplitst worden in een lus van 7,6 km en een lus van 8,5 km. De eerste startplaats bevindt zich aan de onthaalparking van het Vierkavenbos langs de Nettingstraat. De tweede startplaats bevindt zich op site Grimmertinge, Iepersestraat 52.

Partners

De wandelroute is een initiatief van Westtoer apb in samenwerking met de gemeente Moorslede, de gemeente Zonnebeke, het Agentschap Natuur en Bos, Wijngoed Mikken en werd gerealiseerd met de steun van de Provincie West-Vlaanderen.

Praktisch                                                                                                          

Van de wandelroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost €3,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen:

Westtoer apb, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge),

 T 050 30 55 00,  shop.westtoer.be, www.fietsen-wandelen.be

 

Toerisme Dadizele, Plaats 6, 8890 Dadizele (Moorslede),

T 056 50 91 00, toerisme@moorslede.be, www.moorslede.be

 

Toerisme Zonnebeke, Berten Pilstraat 5A, 8980 Zonnebeke,

T 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be, www.toerismezonnebeke.be

 

Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan van Eyckplein 2, 8000 Brugge,
T 0800 20 021, provincie@west-vlaanderen.bewww.west-vlaanderen.be/informatiecentrum  

 Nieuwe wandelroute 'Vierkavenbos' in Moorslede en Zonnebeke