Televisiemaker Wouter Deboot op ontdekking langs West-Vlaamse fietsroutes


Om de fiets- en wandelroutes in kijker te plaatsen, gaat Westtoer in de komende jaren op zoek naar de mooie verhalen langs de routes. Sabien: "De interesse voor fietsen en wandelen blijft groeien. In 2020 noteerde Westtoer ruim zes miljoen fietsers op de fietsnetwerken. Op eigentijdse wijze zorgt Westtoer voor nieuwe inspiratie om te voet en per fiets West-Vlaanderen te ontdekken. De ontmoetingen en het ontdekken van de streekgebonden producten zorgen voor extra betrokkenheid".

Op ontdekking in de regio Kortrijk en Diksmuide                                                          

Naast mooie plekken zijn ook beleving en ontmoetingen een meerwaarde voor fietsers en wandelaars. De eerste twee verhalen brengen fietsers naar de hoeve- en streekproducenten rond Kortrijk en Diksmuide. Op de stopplaatsen kunnen fietsers ook proeven van de lokale smaken. De adressen maken deel uit van ‘100% West-Vlaams' en ‘de Week van de Korte Keten' (van 17 tot 24 mei).

Ambassadeur Wouter Deboot                                                                                  

Ambassadeur van de routes rond Kortrijk en Diksmuide is televisiemaker en fietsfanaat Wouter Deboot. De West-Vlaming fietste voor Iedereen Beroemd dwars door Amerika en Oceanië.  Wouter is enthousiast over de fietstroeven in West-Vlaanderen: "Ook ik heb als wereldreiziger de mooie plekjes in mijn eigen land leren appreciëren. In de streek rond Kortrijk en Diksmuide zijn prachtige verhalen te ontdekken. Fietsen en lekker eten onderweg: meer heeft een mens niet nodig".

De eerste video's met Wouter Deboot zijn te bekijken via www.westtoer.be/fietsroute-kortrijk en www.westtoer.be/fietsroute-diksmuide

 Televisiemaker Wouter Deboot op ontdekking langs West-Vlaamse fietsroutes