Clubhuis van de toekomstige jachthaven in Wielsbeke officieel geopend


Klik hier voor meer info! 

 

Lees hierna de speech van Sabien:

Beste dames en heren, 

Het doet me plezier aanwezig te zijn aan de Leieboord en het nieuwe clubhuis ‘Bierhuis aan de Waterkant' van de toekomstige jachthaven in Ooigem.

De bouw van het clubhuis werd gerealiseerd dankzij de steun van het Provinciaal reglement voor Toeristische Impulsen. Om het recreatieve hart van West-Vlaanderen te versterken, investeren de Provincie en Westtoer in toeristische infrastructuur. Het is dan ook binnen dit kader dat het project Jachthaven Ooigem van de gemeente Wielsbeke en agb Wielsbeke werd goedgekeurd, met een subsidie van 150.000 euro.

De gemeente Wielsbeke maakt ook deel uit van het project ‘Golden Leie-Lys - Blik op de Gouden Rivier' binnen het programma Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen. Dit Europees subsidieprogramma geeft waardevolle projecten in de grensstreek een kans en stimuleert economische en sociale ontwikkelingen tussen de Frans-Belgische grensregio's. Het is binnen dit project, met een grensoverschrijdend partnerschap uit de Frans-Vlaamse Leiestreek, dat de aanmeerplaats voor pleziervaarders en bouw van het clubhuis een bijkomende Europese ondersteuning kreeg van 154.601,89 euro. Zo kunnen internationale pleziervaarders op hun tocht tussen Aire-sur-la-Lys en Gent aangetrokken worden en wordt de attractiviteit van de grensregio verhoogd. Dank aan collega de Bethune, hier ook aanwezig, voor zijn inspanningen in dit dossier.

Met deze nieuwe jachthaven wordt een missing link weggewerkt van het vaartraject op de Leie. Zo kan de pleziervaart in de regio verder gestimuleerd worden. Het clubhuis, dat zich in een groene omgeving bevindt langs het fietsnetwerk en de Oude Leie Wandelroute, is dan ook de ideale start- of stopplaats voor wandelaars en fietsers.

Met de zomer in aantocht zet Toerisme Leiestreek extra in op vakantie in eigen land. Zo werden 10 kant-en-klare meerdaagse fiets- en wandeltrips uitgestippeld, zoals een driedaagse fietstrip langs glooiende heuvels en vergezichten, een wandeltocht door de romantische natuur, een avontuurlijke tweedaagse met de kinderen, per trein hoppen langs negen bruisende steden, ...

En voor mensen die graag hun trouwe viervoeter meenemen op reis, werden bijkomend vijf trips op maat van hondeneigenaars uitgewerkt.

Toerisme Leiestreek maakt het ook voor de kampeerautotoerist extra makkelijk om de Leiestreek te ontdekken. De kampeerautoplaatsen in de streek werden gebundeld op de website, telkens met praktische informatie en een heleboel leuke tips in de buurt. Daarnaast bieden de 123 Leiespots heel wat inspiratie. Dit zijn hippe, creatieve en speciale plekken in de Leiestreek waar je zeker eens moet geweest zijn. En voor een echt zomergevoel ga je best eens naar één van de meer dan dertig zomerbars in de Leiestreek.

Zo zie je maar, voor een heerlijke vakantie hoef je echt niet ver te reizen.

Met de boot, de fiets, de hond of de camper, in de Leiestreek beleef je méér!

Ik dank u!

 Clubhuis van de toekomstige jachthaven in Wielsbeke officieel geopend  Clubhuis van de toekomstige jachthaven in Wielsbeke officieel geopend  Clubhuis van de toekomstige jachthaven in Wielsbeke officieel geopend  Clubhuis van de toekomstige jachthaven in Wielsbeke officieel geopend