Provinciehuis Boeverbos ruim een derde energiezuiniger na toekomstgerichte renovatie


De provincie West-Vlaanderen ging voor haar ambitieuze plan op zoek naar gespecialiseerde partners, en vond die in een unieke samenwerking tussen energie-servicebedrijven Wattson en Veolia. Het Gentse bedrijf Wattson, dat instaat voor de uitwerking en coördinatie van het innovatieve project, was met zijn EPC (Energie Prestatie Contract) eerder al actief voor enkele grote scholengroepen en gemeentes. 

De Provincie op haar beurt wil met dit project een voorbeeldfunctie opnemen voor haar gemeentes en werkt verder aan het standaardiseren van haar energiebesparende aanpak. Gedeputeerde voor Gebouwen Sabien Lahaye-Battheu: "De totale investeringen in energiebesparing en hernieuwbare energie bedragen samen ongeveer 2,1 miljoen euro. Dit project toont duidelijk aan dat we als provincie steeds vooruit kijken en maximale inspanningen leveren op weg naar een duurzamer klimaat."

"De provincie wil inderdaad efficiënter met het energieverbruik van en in het gebouw omspringen, en in dezelfde beweging de energiefactuur drastisch reduceren," aldus Stijn De Roo, CEO van Wattson. "Samen met onze partners deden we ingrepen die een voelbare verlaging van de energiekost betekenen: een vermindering in CO2-uitstoot van circa 237 ton, meteen goed voor een besparing van €68.500. Wij blijven 10 jaar garant staan voor die kostenverlaging, wat ons tegelijk ook bindt en motiveert tot een goeie uitvoering en dito opvolging. De provincie krijgt dus een gewaarborgd ‘rendement' op zijn investering."

 Provinciehuis Boeverbos ruim een derde energiezuiniger na toekomstgerichte renovatie