Expo 'Verdwenen Zwinhavens' verwelkomt 30.000e bezoeker - nieuw boek te verkrijgen


De eer viel te beurt aan Freddy Van Cauter en Jenny De Vriese uit Dendermonde. Het echtpaar ontving een boekenpakket uit de Zwinshop met o.a. het nieuwe boek over de Verdwenen Zwinhavens.

Ook de FIETSROUTE is een schot in de roos: de 4 outdoor en 2 indoor VR-kijkers werden in het totaal al meer dan 35.000 keer geraadpleegd sinds begin juli. De kijker in Brugge werd al 9.500 geactiveerd, beide kijkers in het Kijkcentrum van het Zwin Natuur Park maar liefst 9.700 keer. Ook de kijkers in Damme met 6.300, Monnikerede met 5.900 en Sluis met 4.000 zijn populair. De bewegwijzerde fietsroute langs 5 virtual reality kijkers blijft bestaan tot oktober 2023 en kan ook met een gids worden afgelegd.

De Verdwenen Zwinhavens werd bovendien genomineerd voor de prestigieuze Europese ERFGOEDPRIJS ‘Heritage in Motion Awards' en schopte het tot de shortlist van de beste 10 innovatieve erfgoedprojecten.

Intussen verscheen er ook een BOEK over de Verdwenen Zwinhavens, met nooit eerder uitgegeven tekst- en beeldmateriaal over de verborgen geschiedenis van de Zwinhavens in Damme, Monnikerede, Sint Anna ter Muiden, Sluis en Brugge. Het is gebaseerd op het jarenlange archeologisch onderzoek van de UGent.Het verhaal van de opkomst en ondergang van deze markante wereldhavens in de middeleeuwen krijg je verteld in 220 pagina's.

Het boek bevat ook meer dan 50 tips en bezienswaardigheden om de historische en groene Zwinstreek te beleven. Het boek is te koop (€ 24,90) in de Zwinshop, in het Tolhuis in Brugge, via shop.westtoer.be, in de Standaard Boekhandel, Boekhandel Dereyghere in Brugge en via de diensten toerisme van de gemeenten Knokke-Heist, Damme, Sluis en Musea Brugge.

PARTNERS: Het project is uitgegroeid tot een internationaal project tussen Vlaanderen en Nederland. Met de steun van Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen werkten initiatiefnemers de Universiteit Gent en Westtoer samen met het Zwin Natuur Park en de partners Brugge, Knokke-Heist, Damme, Sluis, de Provincie Zeeland en Agentschap voor Natuur en Bos. Ook de Haven van Zeebrugge (MBZ), baggerbedrijf DEME en de Nationale Loterij zijn partners.

MEER INFO: www.verdwenen-zwinhavens.be

 Expo 'Verdwenen Zwinhavens' verwelkomt 30.000e bezoeker - nieuw boek te verkrijgen  Expo 'Verdwenen Zwinhavens' verwelkomt 30.000e bezoeker - nieuw boek te verkrijgen